Prvi trofej u sezoni za Real Madrid - serija 15:0, preokret, produžetak, mat

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 20:48

Barsa ispustila +12

Treneri mogu da se menjaju, ali navike ostaju. A navike su mnogo 'gadne' pogotovo kada su šampionske. Real Madrid uknjižio je novi trijumf protiv najvećeg rivala Barselone (89:83) i došao do prvog trofeja u sezoni. U pitanju je Superkup Španije koji Madrođani uzimaju po peti put u nizu, s tim da će ovaj posebno drag biti Ćusu Mateu, novom strategu Kraljevskog kluba, kome je to prvi trofej u samostalnoj trenerskoj karijeri.

On je vodio tim u plej-ofu u smiraj protekle sezone, pošto je Pablo Laso dobio infarkt, uzeo titulu, ali tada nije zvanično imao status prvog trenera.

Izabrane vesti

Šampion Španije slavio je nakon petominutnog produžetka (71:71 osnovni deo susreta), međutim utisak je da su ključni trenuci bili u drugoj polovini treće deonice, kada je Barsa trebalo da dotuče protivnika. Imali su Katalonci čak 12 poena viška (45:33) i nisu uspeli da prelome meč. Štaviše, upali su 'u kanal' iz kog dugo, dugo nisu mogli da izađu, što su Madriđani maksimalno iskoristili - napravili seriju 15:0 iz minus devet (40:49) otisnuli se na plus šest (55:49) i praktično vaskrsli.

Tokom poslednje četvrtine gledali smo klackalicu, dva tima su se smenjivala u vođstvu, da bi Real imao poslednji napad i šut za pobedu. Odgovornost je preuzeo Gabrijel Dek i promašio.

Barsa je u produžetku imala dosta problema s organizacijom napada. Zakazao je šut, stao je i najbolji akter iz njenog tabora do tog trenutka, Turčin Sertač Šanli. Bolje reći rampu mu je spustio Valter Tavares. I to doslovno. U ključnom napadu, na dva razlike za Real, a nakon nekoliko promašaja Nika Laprovitole, lopta je išla pod koš za Šanlija, međutim ispred njega je izronio Tavares i blokadom praktično rešio sve dileme.

Tavares je blistao sa 24 poena, 12 skokova i čak pet rampi, a podršku je imao u novajliji Džananu Musi (19 poena), Gabrijelu Deku i Serhiju Ljulju (po 14).

Na drugoj strani najefikasniji bio je pomeuti Šanli sa 21 košem. Laprovitola je na 12 poena dodao čak 14 asistencija, Jokubaitis ubacio 11, a Kjurik 10 koševa. Naš Nikola Kalinić brojao je do osam. Uhavtio je pritom sedam lopti.


tagovi

Superkup Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara