Duop Rit (©MN press)
Duop Rit (©MN press)

Prvotimac Zvezde pozvan u reprezentaciju Australije

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.02.21. | 13:55

Uz Rita na spisku selektora Gurjana i dvojica nekadašnjih članova srpskih klubova

Duop Rit nalazi se na spisku od 24 potencijalna putnika na Olimpijske igre u Tokiju koji je saopštio selektor Australije Brajan Gurijan. Uz prvotimca Crvene zvezde, od nama dobro poznatih imena pozvani su još Džok Lendejl (Merlburn), bivši igrač Partizana i Ajsak Hamfris (Adelaid), svojevremeno član FMP.

Na listi su čak sedmorica igrača koji su bili u Riju 2016. godine: Džo Ingls (Juta), Peti Mils (San Antonio), Aron Bejns (Toronto), Rajan Brohof (bez ugovora), Metju Delavedova (Klivlend), Kris Golding (Melburn) i Brok Motum (Galatasaraj), ali i Benom Simons (Filadelfija), na čiji povratak u reprezentaciju Australija čeka skoro deceniju. Osim Rita, debitanti su Džoš Grin (Dalas), Vil Mekdauel Vajt (Rio Grande Voli Vajpers), Vil Mani (Nju Orleans) i Matis Tibul (Filadelfija). Pozvani su još Deng Adel (Hoks) Ksavijer Kuks (Sidnek Kings), Mič Krik (Jugostični Melburn), Dante Egzum (Hjuston), Džoš Gidi (Adelaid), Nik Kej (Betis), Mič Mekeron (Melburn), Ton Mejker (bez ugovora) i Mič Norton (Pert).

Izabrane vesti

"Ovo su naša 24 najbolja dostupna igrača, a tu je i značajan broj igrača iz NBL, koja pokazuje snagu naše lokalne lige, priznate širom sveta. Razgovarao sam sa svakim igračem tokom protekle dve nedelje i bio sam izuzetno impresioniran njihovom neodoljivom željom da igraju za Australiju", objasnio je Gurijan.


tagovi

Duop RitKK Crvena zvezdaAustralijaOlimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara