Puče bomba! Bruklin trejdovao Hardena

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 19:25

Netsi dobili Simonsa još dvojicu igrača i dva pika

Puče transfer-bomba u NBA ligi!

Nekoliko sati pre isteka prelaznog roka za trejdove, Bruklin Netsi su poslali Džejmsa Hardena u Filadelfiju.

Izabrane vesti

U zamenu za Bena Simonsa, Andrea Dramonda, Seta Karija i još dva pika. Jedan je nezaštićen pik prve runde za sledeći draft, a drugi je zaštićen pik prve runde na pozicijama od jedan do osam za draft 2027.

Spekulisalo se o ovom trejdu ceo dan da bi generalni menadžeri dva kluba Deril Mori i Šon Marks u poslednjim satima roka predviđenog za trejdove postigli sporazum. Iako su Netsi pored Simonsa na početku pregovora želeli i Tajrisa Meksija, u Filadelfiji nisu hteli ni da čuju za to. Njihova prva ponuda su bili Simons, Kari i po jedan pik iz obe runde. Ali su Netsi na kraju izvukli bolju ponudu pošto su pored buntovnika Simonsa i odličnog šutera Seta Karija dobili i centra Andrea Dramonda, dok su Siksersi pored Hardena dobili i veterana Pola Milsapa.

Tako je neslavno okončana epizoda "velike trojke" Netsa. Harden je uz Kajrija Irvinga i Kevina Durenta trebalo da čini najatraktivniji triling NBA lige, ali se ta priča neslavno završila. Za godinu i mesec dana su zajedno odigrali samo 16 utakmica, odnosno 364 zajedničkih minuta na parketu. Što zbog povreda, što zbog Irvingove odluke da se ne vakciniše i tako rizikuje veliku pauzu. Na kraju je trejd bio najbolji za sve. Filadelfija se rešila pobunjenika bena SImonsa koji je sklonjen iz tima na početku sezone. Džoel Embid je dobio superzvezdu pored sebe koja će ga rasteretiti i možda mu pomoći u trci za MVP igrača sezone.

I dok će Harden odmah u nastavku sezone moći da pomogne Siksersima, pitanje je kada će Simons moći da se stavi na raspolaganje Netsima s obzirom da nije odigrao ni minut od prošle sezone. NBA insajderi javljaju da će u Bruklinu prvo morati da radi sa psihologom kako bi se spremio za povratak na teren. Ali ako to bude onaj stari Ben Simons, nema sumnje da će Kevin Durent i Kajri Irving imati značajnu pomoć. Pogotovo u organizaciji igre pa će Durent imati više prostora u napadu. Ne treba smetnuti s uma i da je Set Kari jedan od najboljih trojkaša lige i da su u tom segmentu Netsi među slabijim timovima u ligi. A ni dolazak nekadašnjeg ol-star centra Dramonda u reket kod Lamarkusa Oldridža nije mala stvar.


tagovi

Džejms HardenFiladelfija SeventisiksersBruklin NetsBen SimonsSet KariPol MilsapAndre Dramond

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara