(Foto: ABA liga, Mega Mozzart/Ivica Veselinov)
(Foto: ABA liga, Mega Mozzart/Ivica Veselinov)

Puče rekord Milana Gurovića u ABA ligi! Mihailović ubacio Megi 46 poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 15:43

Najefikasnija partija u istoriji regionalnog takmičenja

Partija za anale ABA lige! Glavni akter: Vladimir Mihailović (31) iz Mornara.

Crnogorski košarkaš je danas u gostujućoj pobedi Barana nad Megom Mozzart (83:70) postigao neverovatnih 46 poena! Tako je oborio rekord regionalnog takmičenja koji je kao najefikasniji pojedinac držao Milan Gurović. On je 2006. igrajući za Crvenu zvezdu zatrpao koš FMP Železnika sa 45 poena. Danas ga je Mihailović nadmašio za poen i upisao se u istoriju ABA lige.

Izabrane vesti

Crnogorac je do istorijskog podviga došao za samo 31 minut na parketu. Za dva poena je šutirao 7/12, trojke je gađao 5/9, a sa linije penala je imao sjajnih 17/19. Bio je nerešiva enigma za odbranu Mege. Pored 46 poena je upisao još sedam skokova i šest asistencija i na kraju imao indkes korisnosti od čak 50!

Mihailovićevih pet vezanih poena sedam minuta pre kraja meča su prelomili pitanje pobednika pošto je Mornar otišao na plus 11 i Mega Mozzart više nije uspela da uhavti rezultatski priključak. Od saigrača su ga ispratili Jeremić sa 14 i Lazić sa 12 poena, dok je najefikasniji u domaćem timu bio Nikola Jović sa 19 poena.

Trener Barana Mihailo Pavićević je tek posle utakmice saznao da je njegov pulen srušio rekord ABA lige.

“Rekoše mi da je Vladimir Mihailović novi rekorder ABA lige i da je prebacio broj poena Milana Gurovića. Nestvarna igra Mihailovića! On zna da ima maksimalno poverenje i da jedna ili nekoliko loših utakmica to kod mene ne mogu da promene”, rekao je Pavićević.

Mihailović ima 31 godinu i ponikao je upravo u Mornaru gde je odigrao prve dve seniorske sezone. Potom je četiri godine bio član Budućnosti, da bi ga karijera dalje vodila u inostranstvo. Tri godine je igrao za nemačke klubove Tubingen, Vircburg i Oldenburg da bi se potom preselio u belgijski Ostende. Igrao je još za poljski Anvil, beloruski Cmoki i belgijski Alst iz kojeg se letos vratio u Mornar.

Ove sezone je uglavnom imao dvocifrene košgeterske učinke u regionalnom takmičenju, a najefikasnije partije su mu bile protiv Derbija i Crvene zvezde kada je ubacio po 26 poena. Danas je odigrao partiju karijere i postavio rekord koji će teško biti oboren…

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

Zadar - Cedevita Olimpija 77:92

/Mavra 17 - Pulen 22/

Partizan - Igokea 83:70

/Panter 20 - Voler 19/

Studentski centar - Budućnost 89:84

/Kamenjaš 17 - Kobs 17/

Nedelja

Mega Mozzart - Mornar Bar 70:83

/Jović 19 - Mihailović 46/

17.00: (2,30) Krka (14,5) FMP (1,70)

Ponedeljak

16.00 Borac - Split

19.00 Cibona - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir Mihailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara