Puna Hala sportova uslov svih uslova

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.11.19. | 11:44

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas protiv Turske na Novom Beogradu otvara kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021.

Naše najbolje košarkašice večeras otvaraju novi ciklus takmičenja na međunarodnoj sceni, pošto od 17.00 časova u novobeogradskoj Hali sportova Ranko Žeravica na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine dočekuju reprezentaciju Turske.

Izabranice selektorke Marine Maljković od ponedeljka se u Beogradu spremaju za duel sa najjačim rivalom u grupi ovih kvalifikacija, u kojoj su još Albanija i Litvanija.

Izabrane vesti

Iskusni bek našeg nacionalnog tima Ana Dabović izuzetno poštuje rivala u kvalifikacijama za Evrobasket.
"Očekujem dobru utakmicu, jer je Turska veoma jaka ekipa i težak protivnik, iako ovog leta nisu dobro prošle na Evropskom prvenstvu. Nekoliko godina unazad su u samom evropskom vrhu. Bićemo spremne za prvi meč kvalifikacija", rekla je Dabovićeva.

Najkorisnija igračica Evrobasketa 2015. godine kada je Srbija uzela zlato smatra da će se do pobede lakše stići uz pune tribine Hale sportova Ranko Žeravica.
"Nadam se podršci navijača, da nam tako olakšaju posao i da počnemo ove kvalifikacije dobrom igrom i, nadam se, pobedama. Uvek se trudim da istaknem naše navijače, koji nam mnogo pomažu i to sam pomenula i ovog leta kada smo igrale u Zrenjaninu i Beogradu. Što je više navijača bilo, to smo mi igrale bolje. Tako verujem da će biti i večeras. Što više ljudi bude bilo, to ćemo i mi imati veći motiv za dobru igru", konstatovala je jedna od naših najboljih igračica Ana Dabović.

Marina Maljković će na raspolaganju imati deset od 12 bronzanih igračica sa Evropskog prvenstva održanog jula ove godine u Srbiji i Letoniji, a tu su i neka nova lica.
"Protiv Turske, kao što sam i htela, vrlo verovatno će tih deset devojaka sa Evropskog prvenstva biti na terenu. Ne treba da objašnjavam koliko će nam nedostajati Sonja Petrović, jedna od naših vodećih igračica u svakoj utakmici jer nam je izuzetno važna, ali i Dragana Stanković, koja je proteklih meseci imala jako dobre partije u mom bivšem klubu Galatasaraju. Ona odlično poznaje sve te turske igračice, tako da će nam mnogo nedostajati njih dve, ali kažem, nadoknadićemo njihov izostanak ostalim devojkama koje su došle. Tu je i Tina, sada Krajišnik, nekada Jovanović, koja nije bila kod mene u reprezentaciji zbog raznih povreda i bolesti, nikako se nismo poklopile. Kada sam ja bila tu, ona nije bila u stanju da igra za reprezentaciju, činjenica je da je godinama imala neki zdravstveni problem kada sam bila na mestu selektora, pa su mnogi pomislili da je možda neću zvati. Međutim, vi znate da je Srbija ispred svega. S ozbirom na to da nam nedostaju i Sonja Petrović i Dragana Stanković, izuzetno mi je drago da je Tina s nama i sasvim sam sigurna da će ona dati svoj doprinos već danas. Mnogo očekujem od nje i od Nine Milić s ozbirom na to da će pomenuta Holingsvort na poziciji pet biti vodeći igrač Turske", istakla je Maljkovićeva.

Cene ulaznica za današnji meč između Srbije i Turske koštaju u rasponu od 300 do 500 dinara, a mogu da se kupe ON LINE preko internet sajta www.tickets.rs, kao i na svim njihovim prodajnim mestima.

KVALIFIKACIJE ZA EP - 1. KOLO

GRUPA E

Četvrtak
17.00: (1,15) Srbija (20,0) Turska (6,00)
17.30: Litvanija - Albanija

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star sport



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara