Screenshot - instagram.com/astanabasket
Screenshot - instagram.com/astanabasket

Pušica karijeru nastavlja u Kazahstanu

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.01.24. | 16:14

Bivši košarkaš Partizana potpisao za Astanu

Posle koledža je stigao u Partizan, ali nije se dugo zadržao. Izrastao je potom Vasilije Pušica u pravog globtrotera, pošto je igrao u Italiji, Litvaniji, Turskoj, Poljskoj i od letos u Rusiji. Sa ulaskom u novu godinu, ima i novi klub, ali ostaje u VTB ligi.

Kako je i zvanično obelodanjeno, 28-godišnji bek iz Srbije karijeru nastavlja u Kazahstanu, pošto je potpisao ugovor sa Astanom.

Izabrane vesti

Pušica je sezonu počeo u Avtodoru, pa je na 18 nastupa u VTB ligi beležio 8,7 poena, 2,1 skok i dve asistencije. Interesantno je da je prešao u klub koji je posle 19 mečeva imao isti učinak kao sastav iz Saratova - 8-11.

Tokom koledža je pružao zapažene partije kao član Nortistern Haskija, da bi u aprilu 2019. stigao u redove crno-belih. Već u avgustu je imao novi klub - Pezaro. Zadržao se na Apeninima do 2021, ali je posle Pezara sezonu proveo u Dinamo Sasariju.

Okušao se potom i litvanskom Prijenaju, pa je kratko bio i član Galatasaraja. Igrao je minule sezone za Torun i Šlonsk u Poljskoj, da bi letos otišao u Rusiju na poziv Avtodora.



tagovi

KK AstanaVasilije PušicaVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara