Džoel Embid u prodoru (©AFP)
Džoel Embid u prodoru (©AFP)

Pusti Embida i Meksija, čuvaj ostale... Riskantni plan upalio, Fila završila pod nogama Niksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 03:32

Ruka Džoša Harta usijala se u završnici i donela Njujorku prednost – 111:104

Svako ima svoju računicu i kalkulaciju da dođe do uspeha. Nekada je da biste došli do krajnjeg cilja potrebno malo i kockati se. Riskantni plan Niksa upalio je u Medison Skver Gardenu. Poznati su Džoel Embid i Tajris Meksi upravo po tome što su odlični strelci, teško ih je zaustaviti. Zato su se u Njujorku usredsredili na zaustavljanje ostatka Filadelfije i izvukli dobit – 111:104.

Džoel Embid, prošlogodišnji MVP, i Tajris Meksi su odradili svoje. Bilo je momenata kada su bili nezaustavljivi, kada su pogađali u serijama. Naročito organizator igre Filadelfije. Ali, svi skoro svi ostali bili su dobro čuvani, često i neprimetni. Takva taktika urodila je plodom u prvoj utakmici serije, međutim, pitanje je da li bi ishod bio pozitivan da se ruka Džoša Harta nije usijala u prelomnim trenucima.

Izabrane vesti

Krilni centar Niksa odigrao je izvrstan meč, skoro pa savršen u finišu meča. Dizao je Medison Skver Garden na noge, pogađao teške šuteve. Nije mu ruka zadrhtala, prijalo mu je to što je lopta dolazila do njega u završnicama akcija, što može da pokaže od čega je sazdan. Ugasio je Filadelfiju, bio glavni krivac što nije napravila brejk, a imala je priliku.

Pošlo je za rukom Filadelfiji da se vrati iz dvocifrenog minusa zahvaljujući pomenutom udarnom tandemu, te Kajlu Lauriju. A, onda je na scenu stupio Džoš Hart. Zaigrao je kao u transu u četvrtoj deonici i – rešio meč. Hladnokrvan je bio kada je izvodio slobodna bacanja, puls nije skakao ni kada se dizao i gađao trojke. Dao ih je tri, sve skupa 22 poena, koliko je ubacio i Džejlen Branson. Imao je heroj Niksa i 13 skokova. Kompletna partija.

Džoš Hart i Džejlen Braun skoro da nisu napuštali parket. Tek po potrebi, da udahnu vazduh, malo razbistre misli i odmah bi se vraćali. Kada ih nije bilo, vukao je Majls Mekbrajd. Večeras je bio prvi trojkaš tima, pogodio je pet puta sa velike razdaljine i meč završio sa 21 poenom.

Taj trio Niksa u potpunosti je poništio napadački doprinos dvojca Filadelfije, a klupa domaćina ponudila je znatno više. Prvenstveno Bojan Bogdanović, koji je trijumfu doprineo sa 13 poena. Koliko je marginalan doprinos bio svih ostalih kod Seventisiksersa najbolje pokazuje podatak da su Džoel Embid i Tajris Meksi zajedno dali 62 poena, više nego svi ostali saigrači.

Pojedinačno gledano: Tajris Meksi 33, Džoel Embid 29. U ravan sa njima donekle je mogao da stane samo još Kajl Lauri sa 18 poena. Drugi su bili u minus fazi i odveli su Filadelfiju u minus. A, protiv Niksa se nije jednostavno vaditi.

NBA – PLEJ-OF

Subota:

Klivlend – Orlando 97:83

/Mičel 30 – Bankero 24/

Minesota – Finiks 120:95

/Edvards 33 – Durant 31/

Njujork – Filadelfija 111:104

/Hart 22 – Meksi 33/

Noć subota na nedelju, 02.30: (1,40) Denver (14,0) LA Lejkers (3,35)

Nedelja:

19.00: (1,15) Boston (22,0) Majami (6,00)

21.30: (2,15) LA Klipers (12,5) Dalas (1,85)

Noć nedelja na ponedeljak, 01.00: (2,15) Milvoki (12,5) Indijana (1,85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeFiladelfija SeventisiksersNjujork NiksDžoel EmbidTajris MaksiKajl LauriKeli UbreDžejlen BraunDonte DivinćencoBojan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara