Nikola Radičević u dresu Lijetkabelisa (Foto: Starsport)
Nikola Radičević u dresu Lijetkabelisa (Foto: Starsport)

Radičević srušio Barsu: Osam poena u poslednjem minutu i trojka za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 19:14

Srpski košarkaš ogrnuo herojski plašt i doneo Bilbau veliki trijumf

Posle Reala, pala je i Barsa. Madriđani su doživeli katastrofu u Lugu protiv Breogana (72:96), a sada je Katalonce srušio Nikola Radičević. Srpski plejmejker je postigao osam poena u poslednjem minutu, zaključno sa trojkom na tri sekunde do isteka vreme za 82:80!

Bilbao je tako ubeležio 12. pobedu u sezoni (14 poraza) i naneo Barsi peti poraz (21 trijumf). Isti učinak posle 26 utakmica ima i Real, te je Baskoniji tako otvoren put do prvog mesta, ukoliko večeras savlada Manresu (21-4).

Izabrane vesti

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je u poslednji minut ušla sa tri poena viška, da bi Radičević na 51 sekundu do isteka vremena ubacio dvojku. Aleks Abrines je potom promašio sa distance, da bi srpski košarkaš ponovo preuzeo odgovornost i trojkom preokrenuo rezultata. Ostalo je 20 sekundi do kraja.

Nikolas Laprovitola je potom promašio dva šuta, ali na sreću po Barsu je potom Denzel Anderson izgubio loptu, da bi Abrines trojkom sa šest sekundi na satu vratio poen prednosti Blaugrani. Nije bilo dovoljno. Radičević je preuzeo odgovornost, opalio na tri sekunde do kraja iz "step beka", preko Laprovotiole - i pogodio za 82:80! Ambiciozan pokušaj Abrinesa sa zvukom sirene nije bio precizan i veliko slavlje domaćih košarkaša je moglo da počne.


Srpski plejmejker je susret okončao sa 11 poena i četiri asistencije, a daleko najbolji u pobedničkom sastavu bio je Adam Smit sa 22 poena. Emir Sulejmanović je dodao 13, dok je Majkl Kajser ubeležio koliko i Radičević (11).

U Barseloni najefikasniji sa 17 poena Abrines, 13 je dodao Nikola Mirotić, dok je 12 ubeležio Nikolas Laprovitola.



tagovi

Nikola RadičevićKK BarselonaKK BilbaoACB liga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara