Nikola Kalinić (©Starsport)
Nikola Kalinić (©Starsport)

Radikalni rezovi u Barsi: Budžet manji za 8.000.000 do 11.000.000, Kaliniću dozvola da ide u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 13:45

Neizvesna i budućnost Nikole Mirotića i Šarunasa Jasikevičijusa

Razočaranje na Fajnal foru sigurno je imalo udela u odluci uprave, ali pošteno govoreći – drugog izbora nisu ni imali. Košarkaški klub Barselone živi od onoga što zaradi fudbalska sekcija, a kako su na stadionu Kamp Nou u ne baš idealnoj finansijskoj situaciji rezovi su neophodni. I baš će košarkaški klub najvšte trpeti što bi, kako piše lokalni Mundo Deportivo, poslovično dobro obavešten o zbivanjima u Barsi, moglo da utaba put ka povratku Nikole Kalinića u Crvenu zvezdu.

Sve do sada se naime pominjala opcija da će klupski budžet biti smanjen za 10 do 15 odsto, ali Mundo sada tvrdi – a Mundo ne izbacuje loše vesti o Barseloni tek tako – da će kresanje biti na nivou od 20 do 25 odsto. Ako imamo u vidu da je Barsin budžet za ovu sezonu bio oko 44.000.000 evra to znači da će sledeće imati od 8.000.000 do 11.000.000 manje.

Izabrane vesti

Uprava je navodno izgubila strpljenje posle poraza od Reala u Kanuasu, jer tri godine su šakom i kapom ulagali, a od evropske titule – ništa.

Budžet će dakle biti skresan, samo je pitanje kako. Preko plata svakako, ali čijih? Problem je taj što ugovori ističu samo Kajlu Kjuriku, Sertaču Šanliju, Majku Tobiju i treneru Šarunasu Jasikevičijusu.

Prvo što će klub učiniti jeste što će smanjiti broj igrača pod profesionalnim ugovorima (trenutno ih ima 16), ali to neće biti dovoljno. Sledeće što moraju da urade jeste da izaberu novog trenera. Ili zadrže starog. Ali, ako želi da ostane – a klub želi – Jasikevičijus će morati da prihvati značajno smanjenje plate.

Što se tiče igrača, Mundo Deportivo pominje nekoliko imena, a nas svakako najviše zanima Kalinićevo. Njegov ugovor ističe tek 2024, ali kako Mundo piše…

Crvena zvezda je ozbiljno zagrizla da ga vrati u Beograd. S obzirom na ekonomsku situaciju, Barselona bi mogla da mu otvori vrata kako bi uštedela novac od njegovog ugovora”.

Prevedeno na srpski: Barsa bi ga pustila i bez obeštećenja ili uz neku simboličnu sumu.

Same navijače Barselone najviše interesuje status najboljeg igrača Nikole Mirotića. Najplaćeniji igrač Evrope ima ugovor na još dve sezone i do sada nije izražavao želju da ide. Ako hoće i dalje da bude tu i on će morati da prihvati smanjenje plate.

Kori Hihins je već ozbiljniji problem. I on ima ugovor na još godinu dana, drugi je najplaćeniji igrač u sastavu, a posle operacije leđa neće moći taj novac da pronađe na drugom mestu. Barsa bi ga dakle pustila, ali mora da mu nađe odgovarajućeg poslodavca.


tagovi

KK BarselonaKK Crvena zvezdaNikola KalinićŠarunas JasikevičijusNikola MirotićKori Higins

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara