Spenser Hejvud (desno), član Kuće slavnih od 2015. godine (©OKK Beograd)
Spenser Hejvud (desno), član Kuće slavnih od 2015. godine (©OKK Beograd)

Radivoj Korać u Kući slavnih: Vrata otvorio legendarni Spenser Hejvud, ceremoniji prisustvovao i Zoran Radović

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.09.22. | 19:09

Pridružio se Bori Stankoviću, Aleksandru Nikoliću, Draženu Dalipagiću i Vladi Divcu

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš, nekadašnji igrač OKK Beograda Radivoj Korać zvanično je postao član košarkaške Kuće slavnih u Springfildu.

Na svečanoj ceremoniji legendarni Korać je primljen u Generaciji 2022 sa velikim imenima svetske košarke a to su Lindži Vejlen, Merijen Stenli, Tereza Šeng-Grenc, Svin Кeš, Tim Hardavej, Manu Đinobili, Džordž Karl, Bob Hagins, Hju Evans, Lu Hadson, Leri Кostelo i Del Heris.

Izabrane vesti

Ceremoniji su prisustvovali rođak slavnog košarkaša Dušan Korać sa sinom, kao i Zoran Radović, nekadašnji srpski reprezentativac i sadašnji funkcioner FIBA. U ime Radivoja Koraća nagradu je primio čuveni američki košarkaš i osvajač zlatne olimpijske medalje u Meksiku (1968) Spenser Hejvud koji je bio njegov rival na terenu na tom takmičenju, a kasnije i saigrač Dražena Dalipagića u italijanskoj Veneciji (1980/81).

Radivoj Korać se tako u Kući slavnih pridružio Bori Stankoviću (primljen 1991), Aleksandru Nikoliću (1998), Draženu Dalipagiću (2004) i Vladi Divcu (2019).

gallery

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena je sa reprezentacijom osvojio dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima (1961, 1965), dve na Svetskim prvenstvima (1963, 1967) i Olimpijskim igrama 1968, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1963.

Sa OKK Beogradom je osvojio četiri titule, a igrao je i za Standard iz Liježa i Padovu. Radivoj Korać je tragično nastradao u 31. godini života u saobraćajnoj nesreći nadomak Sarajeva.


tagovi

Radivoj KoraćZoran RadovićKuća slavnihKuća slavnih SpringfildOKK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara