""
""

Rađa brutalno iskren: Ovakvom igrom Hrvatska ne bi pobedila ni Čehinje!

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.15. | 21:33

“Uzmimo na primer Marija Hezonju. U redu, mali je talent, ali momak odigra jednu i po utakmicu, pogodi tri trojke i dva puta zakuca i odmah je novi Dražen. Ili Dario Šarić. Odigrao je jednu dobru sezonu u Ciboni, ali budimo realni, domaća liga je domaća liga", jasan je legendarni košarkaš

Strašan šamar doživela je hrvatska košarka eliminacijom od Češke u osmini finala prvenstva Evrope i, očekivano, odmah se podigla velika prašina i frka u javnosti.

Izabrane vesti

Najiskreniji, ali i najbrutalniji bio je jedan od onih koji na to imaju i najveće pravo, Dino Rađa član poslednje generacije koja je 1995. osvojila neku medalju na velikim takmičenjima.
“Očekivao sam da ćemo se uprkos mučenju nekako provući dalje, iščupati pobedu protiv prosečne Češke barem na talent ili iskustvo. Ni u najgorim snovima nisam očekivao da ćemo izaći na teren kao reprezentacija osnovne škole. Stalno se provlačila priča da je obrana naša prednost, a onda nam Česi u prvom poluvremenu daju 50 poen! I onda, umesto da u drugo poluvreme uđu kao ’nabrijani’ psi, oni uđu još mlitavije i beskrvnije. Ma, sa ovakvom igrom ne bi oni dobili ni žensku reprezentaciju Češke“, rekao je Dino Rađa koji ovo EP prati kao stručni konsultant portala Indeks.

Česi su na utakmici u Lilu pregazili Hrvatsku sa 80:59. Rađa je kao jedne od krivaca označio i novinare jer “pumpaju“ kvalitet pojedinih igrača koji to ne opravdavaju partijama na terenu.
“Uzmimo na primer Marija Hezonju. U redu, mali je talent, ali momak odigra jednu i po utakmicu, pogodi tri trojke i dva puta zakuca i odmah je novi Dražen. Ili Dario Šarić. Odigrao je jednu dobru sezonu u Ciboni, ali budimo realni, domaća liga je domaća liga. Otišao je u Tursku, a ni tamo nije postao nosilac. I onda su naši novinari odmah udarili po Dudi Ivkoviću kako može da guši takav talent“, naveo je on.

Prema Rađinim rečima, greška hrvatske javnosti je i to što stalno traži naslednika Dražena Petrovića.
“Dražen se rađa jednom u 200 godina, a nama je svaki igrač koji se izdigne malo iznad proseka novi Dražen. Znam da bi mi svi zajedno voleli da je to tako, ali, nažalost, nije“, zaključio je Rađa.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Mario HezonjaHrvatskaEvropaDino RađaDario Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara