""
""

Rađa: Nekad smo se borili da budemo najbolji, novac je bio sekundarna stvar...

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.02.14. | 21:26

"Danas roditelji forsiraju decu da budu nešto sto oni mozda objektivno ne mogu. Zato je košarka potonula", rekao je legendarni košarkaš u Pioniru

Nekadašnji šampion Evrope sa reprezentacijom Jugoslavije i legendarni igrač splitske Jugoplastike Dino Rađa rekao je večeras da retko kad prati košarku.
"U ono doba kada smo se bavili sportom novac je bio sekundarna stvar, borili smo se da budemo prvaci, najbolji. Danas roditelji forsiraju decu da budu nešto sto oni mozda objektivno ne mogu. Zato je košarka potonula", rekao je Rađa novinarima u beogradskoj hali Pionir.

On je večeras igrao za selekciju nekadašnjih jugoslovenskih zvezda u revijalnom meču protiv bivših reprezentativaca ŠSR-a.

Izabrane vesti

Rađa se osvrnuo i na tešku finansijsku situaciju u njegovom nekadašnjem klubu Jugoplastici, danas Splitu, sa kojom je bio prvak Evrope.
"To je posledica kompletne situacije, nije slučaj samo sa Splitom, mnogi veliki klubovi su u problemima. Na primer Bolonja, ako imaš novac, imaš i dobar tim", kazao je on.

U revijalnoj utakmici u Pioniru večeras je učestvovao i trofejni trener Ranko Žeravica.
"Sovjeti su bili fizički jači i dominantni visinom, kasnije su počeli više da se oslanjaju na šut. Mi smo stalno gubili od njih, ali kad je bilo najvažnije, u Moskvi smo im ''ocitali'' lekciju. Igrači su bili odlično pripremljeni i bilo ih je milina voditi", zaključio je Žeravica.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

HrvatskaEvropaDino Rađa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara