"Sili"
"Sili"

Radnički: Jaka odbrana i dobar skok recept za Partizan

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.11.13. | 13:36

"Imamo snažnu podršku navijača, nikome nije lako u ‘Jezeru’, pa neće biti ni prvaku. Prosto uživam da igram pred domaćom publikom, atmosfera je kao na najboljim koledžima u SAD", rekao je Sili

SiliU devetom kolu ABA lige u Kragujevcu se igra srpski derbi između ekipa Radničkog i Partizana. Posle osam rundi na Jadranu, Radnički ima učinak 3-5, što je dovoljno za deveto mesto, a Partizan je sa skorom 6-2 drugi na tabeli.

Ovo će biti peti okršaj kragujevačkog i beogradskog kluba u “Jezeru”, od kada se ABA liga igra u Kragujevcu. Prvi meč iz 2009. pripao je gostima koji naredne tri sezone nisu ponovili taj uspeh.

Sa puno samopouzdanja i verom u podršku navijača, košarkaš Radničkog Di-Džej Sili optimista je pred sutrašnju duel.
"Partizan je jako dobar tim, ali sam siguran da možemo da pobedimo. Trijumf bi nas vratio u gornji deo tabele, gde da nam je objektivno i mesto. Imamo snažnu podršku navijača, nikome nije lako u ‘Jezeru’, pa neće biti ni prvaku. Prosto uživam da igram pred domaćom publikom, atmosfera je kao na najboljim koledžima u SAD",  rekao je Sili.

Trenutno najbolji skakač lige, Muftau Jaru, deli mišljenje svog saigrača Silija iako je pun poštovanja za protivnika.
"Beograđani su vrlo jaki. Imaju snažan ofanzivni skok i sjajan šut za tri poena, dok u odbrani igraju veoma čvrsto. Imaju više dobrih pojedinaca, dvojicu izuzetnih, ali pokazaćemo da smo i mi kvalitetan sastav. Uveren sam da možemo da ih savladamo, ako budemo igrali svoju igru, sa jakom odbranom i dobrim skokom. Uz veliku podršku koju imamo u Jezeru, možemo da pobedimo bilo koga", zaključio je Jaru.

Derbi susret između Radničkog i Partizana zakazan za nedelju od 19 časova u sportskoj dvorani "Jezero" u Kragujevcu.

Piše: Jovana Mladenović

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

ABA ligaDi Džej SiliRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara