Foto: Starsport
Foto: Starsport

Radonjić: Cilj je drugo mesto, sada smo mu jako blizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 21:40

Strateg Crvene zvezde zadovoljan posle pobede nad Cedevita Olimpijom

Utakmica protiv Cedevita Olimpije za Crvenu zvezdu predstavljala je jednu od najvažnijih u dosadašnjem delu sezone. Crveno-beli su imali priliku da pobedom osiguraju drugo mesto pred plej-of u čemu su i uspeli nakon pregršt uzbuđenja i neizvesnosti. Trijumf nad slovenačkim predstavnikom 82:81, Beograđanima je doneo ispunjenje cilja, te je Dejan Radonjić po završetku susreta u dvorani Aleksandar Nikolić sa razlogom bio zadovoljan.

Izabrane vesti

"Pobeda je za nas večeras bila najvažnija. Igrali smo bez nekih igrača – što zbog povreda, što zbog papirologije ili kako već to nazvati jer Noko nije imao prava da igra. Prvo poluvreme je za nas bilo izvrsno napadački, ali puno koševa smo primili i bilo je propusta u odbrani. U trenucima kada je trebalo da valorizujemo neke stvari, to nismo uradili i Cedevita Olimpija je to vešto koristila. Napravili su neizvesnu završnicu iz koje smo mi izašli kao pobednici. Bilo je dosta neizvesnih utakmica, ali je ova otišla u našu korist i večeras ćemo otići kući zadovoljni", rekao je Radonjić.

Strateg crveno-belih osvrnuo se potom na činjenicu da će protiv istog rivala novi meč odigrati već u nedelju.

“Iskren da budem, mi smo se potpuno fokusirali na naše probleme. Osim što smo imali već pomenute probleme i Simonović je bio pod znakom pitanja jer je imao temperaturu jutros. Imali smo veliki respekt prema Cedevita Olimpiji koja igra odlično i koja je dobar tim. Bilo je potrebno da budemo dobro iako to nije jednostavno u ovim okolnostima. U plej-ofu je prirodan proces da se igra dva meča uzastopno, ali to što igramo u regularnom delu i nije za neku analizu. Moguće je da ćemo i u plejofu igrati jedni protiv drugih, ali je tako kako je i nema šta da se doda. Želimo da se odmorimo i pripremimo za naredni meč. Nadam se da će reakcija igrača zbog slabosti biti dobra. Pre svega Simonovića, Noko nam se vraća. Naša želja je da se odmorimo i odigramo najbolje što možemo. Rekao sam i pre ovog meča da nam je realan cilj drugo mesto i sada smo jako blizu toga", izjavio je Radonjić.

Za razliku od stratega Zvezde, trener gostiju Jurica Golemac bio je veoma štur po završetku utakmice.

"Čestitao bih mojim igračima na borbi i to je sve što ću reći", rekao je strateg Cedevita Olimpije.




tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara