Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Neizvesno u kojem ćemo sastavu izaći pred Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 19:04

"Do početka utakmice nećemo znati na koga možemo da računamo"

Nova utakmica - stari problemi. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ponovo se suočava sa većim brojem povreda u sastavu, zbog čega pred utakmicu sa Barselonom (utorak, 19.00) u dvorani Aleksandar Nikolić ne zna na koga će moći da računa.

Podsetimo, Ognjen Kuzmić je izvrnuo skočni zglob protiv Olimpijakosa prošle sedmice, Ognjen Dobrić je imao problema sa temperaturom, dok je Marku Simonoviću stradao zglob u pobedi nad Krkom. Eron Vajt je i dalje neizvestan...

Izabrane vesti

“Neizvesno je u kojem ćemo sastavu da odigramo utakmicu, a do početka utakmice nećemo znati na koga možemo da računamo. Zato se nadam da ćemo biti konkurentni protiv Barselone, uz veliku podršku sa tribina“, kaže Radonjić.

Utorak, 19.00: (3,50) Crvena zvezda (16,0) Barselona (1,35)

Nepoznatih u sastavu Zvezde je mnogo, ali je jasno da u goste stiže trenutno najbolji tim Evrolige.

“Dolazi nam u goste lider na tabeli, tim koji je dosad pokazao da ima dosta razloga da dođe do trofeja u Evroligi. Ekipa sa mnogo kvaliteta i iskustva, u odličnoj formi. Svesni smo svega i znamo da nas čeka težak meč i veliki izazov“, ističe trener Zvezde i dodaje:

“Znamo da igramo protiv tima koji je najvišeg kvaliteta u Evropi, moramo da budemo spremni za čvrstu utakmicu, da odgovorimo na njihovu agresivnost i energiju. Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta“.

IVANOVIĆ: SPREMNI ZA 40 MINUTA SPORTSKE TUČE

Plejmejker Crvene zvezde Nikola Ivanović nada se da će ekipa protiv Barse moći da zadrži nivo posvećenosti i energije iz pobeda nad Olimpijakosom i Zenitom...

“Što se tiče nekih prethodnih utakmica u Evroligi, odigrali smo dobro u oba smera, uspeli smo da iskontrolišemo oba meča, pa se nadam da ćemo uspeti tako da odigramo i naredna dva meča. Barselona je realno favorit, na čelu je Evrolige. Za nas kao tim, ali i pojedince je ovo veliki izazov“, rekao je Ivanović.

Nameće se logično pitanje – kako zaustaviti Barselonu?

“Mi analiziramo svakog protivnika, ali mi ipak gledamo prvo sebe, da nastavimo da radimo ono što smo i dosad radili. Od toga nećemo da odustajemo, pre svega od 40 minuta agresivne borbe, a onda i sportske tuče. Videćemo gde će nas to odvesti“.

Da li je za Crvenu zvezdu dobra ili loša stvar to što je u Novom Mestu prošle subote imala zahtevnu utakmicu sa Krkom?

“Iskreno, nismo zadovoljni načinom na koji smo odigrali taj meč. Definitivno smo izvukli pouke za neke naredne mečeve. Sada se već okrećemo narednom protivniku, a to je Barselona“.



tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara