Dejan Radonjić i Branko Lazić (© Star Sport)
Dejan Radonjić i Branko Lazić (© Star Sport)

Radonjić: Nije Partizan samo Kevin Panter, ulog ogroman, direktan prolaz u Evroligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 13:07

Crveno-beli su spremni za početak finalne serije ABA lige protiv Partizana (petak, 20.00)

Za Crvenu zvezdu ništa novo, priprema za još jedno finale ABA lige. Ovoga puta protivnik je najtežu mogući - Partizan. Posle devet godina večiti derbi će odlučiti šampiona regiona i ko će bez obzira na bilo kakve specijalne pozivnice ići u Evroligu. Pred duel u petak (20.00) Dejan Radonjić je izneo svoja očekivanja istakavši da je protivnik izuzetno kvalitetna kao i da na klupi sedi najbolji trener Evrope.

Izabrane vesti

"Partizan je ekipa prepuna kvalitetnih individualaca, mladih i iskusnih igrača koji su bili deo Fajnal-fora Evrope. Ipak, ne mislim da je Partizan samo Kevin Panter koji je pokazao ko je i šta je na poslednjem meču protiv Budućnosti. Tu je i Zek Ledej, a ne zaboravljamo ni Aleksu Avramovića koji je svojim kvaliteto doprineo da nas Partizan savlada na prethodnom meču", počeo je Dejan Radonjić, a odmah i dodao:

"Moramo biti kocentrisaniji, kvaliteniji na duže intervale nego što je to bio slučaj ranije jer igramo protiv ekipe koju predvodi najbolji trener Evrope".

Nije hteo trener Zvezde da krije ambicije. One su kristalno jasne.

"Želimo trojfej, a znamo da ga isto tako želi i Partizan. Isto tako, znamo da šampion sigurno ide u Evroligu naredne godine i da nas zbog toga ne zanimaju bilo kakve glasine oko toga. Zato je i ulog finala toliki koliki jeste".

(1.60) Crvena zvezda (14.5) Partizan (2.55)

Večiti rivali su morali da igraju majstorice u polufinalima kako bi se plasirali u odlučujuću seriju.

"Zadovoljan sam što smo stigli do finala, zadovoljan sam i na činom na koji smo se plasirali jer smo pobedili vrlo dobru ekipu Cedevite. Pored toga borili som se cele sezone da imamo prednost domaćeg terena, sada igramo protiv najtežeg mogućeg protivnika koji zahteva maksimalnu koncentraciju i angažovanje."

Usledilo je pitanje da li bi baš prva utakmica u seriji može da bude ključna za celokupnu seriju.

"Najbitnija utakmica je ona poslednja. Ko nju pobedi taj je šampion!"

Na konferenciji za medije bio je i kapiten Zvezde Branko Lazić, učesnik svih finala crvneo-belih u poslednjih 10 godina.

"Navikao sam na ovakve duele, svestan sam da sam bio deo velikog broja finala. Sada sledi Partizan, radili smo cele sezone da dođemo do ovde i sada smo ponovo u prilici da svojimo trofej", dodao je kapiten crveno-belih.

ABA LIGA - FINALE

Petak

20.00: Crvena zvezda - Partizan (KVOTE)

Nedelja

20.00: Crvena zvezda - Partizan

Sreda (01.06)

20.30: Partizan - Crvena zvezda

Petak (03. 06)

18.30: Partizan - Crvena zvezda

Ponedeljak (06.06)

20.00: Crvena zvezda - Partizan


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaDejan RadonjićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara