Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić posle pobede u Zadru: Moramo da smanjimo oscilacije u igri

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 21:11

Košarkaši Crvene zvezde slavili u sedmom kolu ABA lige, ali crnogorski stručnjak nije u potpunosti zadovoljan

Upisali su košarkaši Crvene zvezde i šesti trijumf u regionalnom šampionatu. Osamili se na drugom mestu sa samo jednim neuspehom, posle poraza Budućnosti i FMP-a u sedmoj rundi. Savladali su Zadar u dvorani Krešimir Ćosić (83:73) i u leđa gledaju samo neporaženom Partizanu, sa kojim se sastaju već narednog vikenda (14. novembar, 19.00). Trener srpskog šampiona Dejan Radonjić je posle susreta istakao da je bilo oscilacija, na kojima će ekipa morati da poradi.

Zvezda je dobro otvorila meč (12:4), ali je onda dozvolila rivalu da se vrati (18:18). U drugoj deonici je uspostavila kontrolu, ali propustila priliku da stekne značajniju prednost pred drugo poluvreme (+6). Ipak, kada su trojke počele da ulaze, prednost je očas narasla na 18 poena, što Zadrani više nisu mogli da sustignu. Došlo je u finišu do pada u Zvezdinoj igri, što se očigledno nije dopalo Radonjiću koji je tražio tajm-aut na manje od dva minuta do kraja, ali je bilo prekasno da domaćin ugrozi prednost aktuelnog šampiona ABA lige.

Izabrane vesti

"Bilo je puno situacija u kojima smo bili dobri, ali je bilo situacija koje ne smeju da nam se dešavaju. Stvarali smo i gubili prednost. Mogli smo pitanje pobednika da rešimo u drugom kvartalu, ali smo napravili nekoliko grešaka. U nastavku je sve izgledalo mnogo bolje, ponovo smo uspeli da pobegnemo rivalu, a zatim mirno privedemo meč kraju. Okrećemo se iskušenjima koja slede, a nastojaćemo da smanjimo oscilacije u igri", izjavio je Radonjić, prenosi Sport klub.

U narednom kolu ABA lige, na programu je večiti derbi. U međuvremenu, Crvena zvezda će ugostiti Asvel u Evroligi (četvrtak, 19.00), a Partizan očekuje gostovanje Andori u Evrokupu (sreda, 20.00).


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara