Dejan Radonjić (Foto: MN Press)
Dejan Radonjić (Foto: MN Press)

Radonjić pred četvrti meč u sedam dana: Neće biti lako, biće nam potrebno energije i koncentracije

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 16:35

"Čeka nas meč sa ekipom koja je imala skoro punih sedam dana da se pripremi", poručio je trener Crvene zvezde

Nema odmora za košarkaša Crvene zvezde. Posle napornog gostovanja u Moskvi, srpskog šampiona očekuje četvrti duel za nedelju dana - dočekuje Cedevita Olimpiju u još jednom derbiju regiona. Ekipa će po dolasku iz Rusije imati samo jedna trening pred duel sa sastavom iz Ljubljane, a trener Dejan Radonjić napominje da će biti potrebno da ekipa odigra sa dovoljno energije i koncentracije kako bi došla do pozitivnog rezultata.

19.00: (1,25) Budućnost (17,0) Igokea (4,40)

Izabrane vesti

Crveno-beli su minule nedelje doživeli poraz u Laktašima od Igokee. Potom su u okviru duplog kola Evrolige najpre u sredu savladali Žalgiris u Štark Areni, a potom skupo prodali kožu protiv moskovskog CSKA na strani. Radonjić je zadovoljan odrađenim, ali napominje da ekipa nije imala vremena za odmor ni između dve prethodne utakmice.

"Nakon utakmice sa Žalgirisom, došao je CSKA i to posle 1 dana pauze koji je delimično potrošen u putu igrali smo meč sa jednim od favorita za osvajanje Evrolige. Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je i dobrih stvari, bilo je i onih koje smo svakako mogli bolje da uradimo… Današnji dan ponovo provodimo u putu i razmišljamo o narednom protivniku a to je ekipa Olimpija Cedevite".

Susret sa Cedevita Olimpijom biće sedmi za sastav sa Malog Kalemegdana u poslednjih 17 dana, a van stroja su i dalje Majk Cirbes i Eron Vajt, dok je pod znakom pitanja i nastup kapitena Branka Lazića, koji još nije upisao nastup u tekućoj takmičarskoj godini. Pritom, zbog brojnih kadrovskih problema, igrači poput Nikole Kalinića i Luke Mitrovića su trpeli velike napore.

"To će nam biti sedmi meč u 17 dana i Cedevita Olimpija…U ovom ritmu u kome nam je to i četvrti meč za samo 7 dana biće potrebno da odigramo sa dovoljno energije. Ono što je jako važno u tim okolnostima je i koncentracija jer nas čeka meč sa ekipom koja je imala skoro punih 7 dana da se pripremi za ovu utakmicu. Iskusni su, kvalitetni i zaista neće biti lako, ali uz podršku navijača koje ovom prilikom pozivam da dođu i pomognu nam, tako što će nam dati dodatnu snagu, verujem da možemo da odigramo dobar meč i dođemo do bodova", izjavio je Radonjić.

Marko Simonović napominje da će ekipa Jurice Golemca učiniti sve da u Beogradu popravi utisak posle poraza od FMP-a u prethodnom kolu ABA lige.

"Utakmica koja nam dolazi nakon dve vrlo teške evroligaške utakmice koje smo odigrali u samo dva dana i četvrta u 7 dana…želimo da odigramo dobro, I Olimpija želi bodove nakon meča sa FMPom, takođe i znajući da smo odigrali mnogo utakmica u prethodnom periodu. Uz to imaju svoj kvalitet, ekipa je napravljena da se bori za vrh, iskusni su, međutim, želimo da odigramo dobru utakmicu u nedelju na našem terenu, i uz podršku naših navijača sa tribina sada kada nam je važno želimo da dođemo do važnih bodova".


tagovi

KK Crvena zvezdaCedevita OlimpijaDejan RadonjićMarko Simonović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara