Radonjić, Lojd i Davidovac (©Star Sport)
Radonjić, Lojd i Davidovac (©Star Sport)

Radonjić pred Makabi: Igraju odlično, pobede protiv Barselone i Žalgirisa nisu slučajnost

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 16:22

“Moramo da odigramo ovu utakmicu mnogo čvršće i mnogo bolje u odbrani nego što smo odigrali ovu protiv Armanija”, poručuje trener crveno-belih

Beograd se ove sezone oprašta od Evrolige. Košarkaši Crvene zvezde će u poslednjem meču na svom parketu, a pretposlednjem, 33. kolu Evrolige, dočekati Makabi (20.45). I crveno-beli i tim iz Tel Aviva izgubili su šanse da se plasiraju u Top 8 Evrolige, ali obe ekipe žele da im završnica sezone, barem kada je reč o evropskoj sceni, ostane u lepom sećanju.

Makabi je na dobrom putu pošto je u minule dve runde nadigrao Žalgiris i Barselonu. “Ponosu Izraela” je pored duela sa Zvezdom i Zenitom preostalo da odigra zaostale utakmice sa Asvelom i Himkijem, dok crveno-beli u poslednjem kolu igraju protiv Albe u Berlinu. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ističe da njegovi momci moraju mnogo bolje da odigraju u odbrani nego protiv Olimpije (72:93) u utorak.

Izabrane vesti

„Očekuje nas ekipa Makabija, koja je u dobrom ritmu u poslednje vreme, zabeležili su nekoliko vrednih pobeda poput one nad Žalgirisom u Kaunasu i sinoć protiv Barselone u Tel Avivu. Radi se o ekipi koja ima izuzetan individualni kvalitet, popunjeni su na svim pozicijama, i da nije bilo nekih nesrećnih poraza bili bi sigurno u borbi za viši plasman. Mi moramo da odigramo ovu utakmicu mnogo čvršće i mnogo bolje u odbrani nego što smo odigrali ovu protiv Armanija“, rekao je Dejan Radonjić.

20.45, četvrtak: (2.15) Crvena zvezda (14.5) Makabi (1.80)

Makabi i Crvena zvezda sastaju se 12. put u Evroligi od sezone 2013/14, a izraelski klub vodi sa 6-5. Oba tima su pretežno ostvarivala pobede kao domaćini, a u prvom delu tekuće sezone Makabi je u Tel Avivu slavio sa 81:76. Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde, naglasio je da Makabi igra brzu košarku i da ima sjajne individualce.

„Očekuje nas novi izazov, ne samo što ova utakmica dolazi kao druga u duplom kolu što je uvek bio dodatni napor. Makabi igra odlično poslednjih nekoliko nedelja, imaju po dve vezane pobede u oba takmičenja, a u kakvoj su formi najbolje govori jučerašnji duel sa Barselonom. Igraju brzo, imaju sjajne individualce i napadače, što govori da ćemo morati da odigramo dobru odbranu i mnogo čvršće nego protiv Armanija“, rekao je kapiten crveno-belih.



tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaBranko LazićDejan Radonjić

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara