Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić upozorava: U Novom Mestu smo imali dosta loših iskustava

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 17:27

"Moramo se pre svega dobro pripremiti i onda odigrati meč sa velikom energijom i borbenošću", poručuje trener košarkaša Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su odmah nakon pobede u Ljubljani protiv ekipe Cedevita Olimpije spakovali kofere i krenuli put Novog Mesta, gde će u utorak odigrati zaostalu utakmicu 18. kola ABA lige protiv Krke (18.30).

Zahvaljujući trijumfu u glavnom gradu Slovenije, ali i porazu Budućnosti u Baru, crveno-beli su se vratili na čelo ABA lige i do kraja regularnog dela sezone drže sve u svojim rukama. Zato je pobeda u dvorani Leon Štukelj imperativ, iako puleni Dejana Radonjića nisu imali mnogo vremena za odmor. Susret u Novom Mestu ima veliki takmičarski značaj za obe ekipe. Sastav Dalibora Damjanovića trenutno zauzima 12. mesto na tabeli sa skorom 8-16 i bori se za opstanak u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

Predstojeći duel biće 26. između ova dva sastava u regionalnom šampionatu, Zvezda trenutno vodi u pobedama sa 19-6, a u prvoj utakmici u okviru tekuće takmičarske godine odigranoj još početkom novembra srpski šampion slavio je u Beogradu rezultatom 88:62.

Utorak, 18.30: (8,50) Krka (25,0) Crvena zvezda (1,07)

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić podseća na neka ranija iskustva iz Novog Mesta i upozorava da njegovi puleni moraju da odigraju sa velikom energijom i borbenošću.

"Očekuje nas još jedan meč u Sloveniji u rasponu od 48 sati, nakon Ljubljane imamo utakmicu u Novom Mestu protiv ekipe Krke kojoj je svaki meč od izuzetne važnosti. Sigurno da će izaći na teren sa velikom motivacijom da izbore opstanak u ABA ligi. Mi zato moramo pre svega dobro pripremiti i onda i odigrati meč sa velikom energijom i borbenošću, svesni činjenice da smo u Novom Mestu imali dosta loših iskustava što nas dodatno upozorava pred ovaj meč".

Marko Simonović ističe da je Krka pokazala da na svom parketu može da se nosi sa svim timovima iz regionalnog takmičenja.

"Nakon utakmice u Ljubljani, očekuje nas gostovanje u Novom Mestu protiv ekipe Krke koja je i ove sezone pokazala da može da odigra dobre utakmice protiv svih timova u ABA ligi, posebno na svom parketu i bez obzira na ime i kvalitet rivala. Nalaze se u borbi za opstanak i svaki meč im je sada jako bitan. Zbog svega moramo da odigramo maksimalno ovu utakmicu boreći se za svaku loptu i uz veliku energiju".

Po završetku susreta u Sloveniji, košarkaši Zvezde se vraćaju u Beograd, a utakmicu poslednjeg 26. kola igraju u Zadru naredne sedmice (27. april, 16.00).



tagovi

KK Crvena zvezdaKrkaABA ligaDejan RadonjićMarko Simonović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara