Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Videćemo šta je s Ivanovićem, Davidovac bio bolestan, ali uz dobar rezultat testa...

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 21:51

“Neki se tek vraćaju, neki su još daleko od onoga što se želi, očekuje. Kada se sve analizira, dolazi se do ovakve utakmice kao protiv Albe“, poručio je šef Zvezdinog stručnog štaba

Crvena zvezda odigrala je najslabiju utakmicu ove sezone. Lošiju čak i od one protiv Igokee u Laktašima pre dve sedmice... Bez Nikole Ivanovića, s rovitim Dejanom Davidovcem, ali i mnogo drugih problema koji zahtevaju ozbiljnu reakciju stručnog štaba, ali vremena za temeljni rad - nema.

Dejan Radonjić je s razlogom bio nezadovoljan izdanjem svog tima protiv nemačkog šampiona koji je slavio ubedljivo, ali i gotovo bez pravog otpora Crvene zvezde.

Izabrane vesti

“Čestitao bih Albi na vrlo dobroj igri. Naš napad je bio loš, oni su kontrolisali ritam utakmice i zaslužili su pobedu jer su bili bolji od nas“.

Jedno od najvažnijih pitanja je - kako je Nikola Ivanović? 

“Tek ćemo da vidimo“, poručio je Radonjić, pa dodao:

“Možda rezultat postoji, ali ja ga ne znam“.

U dahu je nastavio...

“Bio je bolestan, baš kao i Davidovac, samo se Davidovac pojavio na treningu. Njegov nalaz na koronu je bio dobar. Videćemo“.

Stefan Lazarević nije ulazio u igru od rane faze utakmice, da li je dobro?

“Nisam pitao posle utakmice da li je dobro, ali čini mi se da jeste“.

Ovaj poraz dokaz je da u Evroligi nema lakih protivnika...

“I pre utakmice sam pričao o tim stvarima, da je potrebno da budemo jako koncentrisani i dobri u oba smera da bismo kontrolisali njihov kvalitet. Nažalost, u utakmicu smo ušli s dodatnim problemima, a oni su od početka utakmice igrali dobro i gradili rezultat. Mi s mnogo grešaka nismo uspevali da dođemo do bolje situacije. U Evroligi nema utakmica koje su lake, drugačije od elitnog kvaliteta. Rezultati to dokazuju, dosta utakmica je bilo neizvesno, bilo je i nekih iznenađenja. Imali smo nekoliko dana da radimo neke stvari i probamo da dostignemo neki nivo, ali očigledno je da će biti potrebno neko vreme da dođemo do nivoa koji želimo. Neki se tek vraćaju, neki su još daleko od onoga što se želi, očekuje. Kada se sve to analizira, dolazi se do ovakve utakmice kao protiv Albe“.

Paradoksalno zvuči, ali Zvezda je dosad najbolje igre pokazivala kada je igrala u ritmu na dva dana, naspram onoga što je radila posle nekoliko dana pauze...

“Sa aspekta površne analize – tako je. Mi smo imali period ranije, problematiku pre toga i gledali smo u kojem trenutku će doći do uticaja svih tih faktora. Pokušavali smo da uradimo šta možemo u takvim okolnostima. Pokušali smo da u prvom mesecu napravimo balans između onih koji se oporavljaju i onih koji su tu, da se podigne forma ostalim igračima... I to sve u tri treninga. Prilično je jasno da to dovodi do pozicije da može da se očekuje i ovakvo izdanje. Ovo su sve žive stvari“.

GONZALEZ: POSEBNO SAM ZADOVOLJAN ZBOG NAPADA

Trener gostiju Izrael Gonzalez jako je ponosan na to što je protiv Crvene zvezde nastavio pobednički niz njegovog učitelja Aita Garsije Renesesa... 

“Jako sam zadovoljan zbog pobede, zbog načina na koji smo odigrali protiv jako dobrog rivala, protiv kojeg je jako teško igrati dobro u napadu jer su mnogo kvalitetni u odbrani. Zato sam posebno zadovoljan zbog načina na koji smo igrali u napadu, kontrolisali igru, kako se lopta kretala, šutirali... Bili smo vrlo dobri, igrali smo kao tim što nam je bilo jako važno. Da rastemo kao ekipa“, poručio je Gonzalez i dodao:

“Imamo mnogo problema sa povredama, samo dvojicu visokih igrača, neki su počeli da se oporavljaju, ali oni nisu spremni za igru. Zato smo bili svesni da će protiv Zvezde biti jako teško kontrolisati skok, pogotovo zbog sve boljeg Kuzmića. Dobro smo odradili posao, radili još neke stvari dobro i pobedili“.



tagovi

Dejan RadonjićNikola IvanovićDejan Davidovac

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara