Marijus Grigonis, Nik Kalates i Kostas Kufos (©MN Press; Starsport)
Marijus Grigonis, Nik Kalates i Kostas Kufos (©MN Press; Starsport)

Radonjiću stiže pojačanje iz CSKA, Kalates odabrao Fener, Kufos se seli u Englesku

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 23:00

Panatinaikos na pragu trećeg pojačanja, grčki reprezentativac želi da sarađuje sa grčkim selektorom, dok su London Lajonsi pokazali ozbiljne ambicije u Evrokupu

Nakon što je angažovanjem Dejana Radonjića rešio pitanje trenera, Panatinaikos je počeo da kroji tim za narednu sezonu. Potpisao je Parisa Lija iz Monaka i Panajotisa Kalaicakisa iz Lijetkabelisa, dogovorio se sa bivšim igračem Crvene zvezde Nejtom Voltersom, a na pragu kluba je i litvanski reprezentativac Marijus Grigonis, prenosi Eurohups.

Isti portal tvrdi i da je Nik Kalates odabrao narednu destinaciju u karijeru. Grčki reprezentativac želi da se preseli u Fenerabahče. Američki novinar Mark Štajna najavio je i jedan vrlo zanimljiv transfer u Evrokupu - London Lajonsi dovode Kostasa Kufosa.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Panatinaikos je pronašao zajednički jezik sa upravom moskovskog CSKA i za Grigonisove usluge će ruskom klubu platiti 350.000 evra. Litvanac je napustio Moskvu nakon što je izbio rat u Ukrajini, ali je ostao vezan ugovorom za klub. Žalgiris je pokazao ambiciju da ga vrati u svoje redove, zainteresovana je i Valensija, ali sada je PAO najbliži njegovom potpisu. Očekuje se da Atinjani parafiraju dvogodišnju saradnju sa sjajnim šuterom.

Vrsno pojačanje za Radonjića, koji je oformio odličnu bekovsku liniju. U Grčkoj vlada optimizam da bi sve uskoro moglo da dobije zvanične obrise.

Kada je Kalates u pitanju, postalo je jasno da neće ostati u Barseloni kada je katalonski klub objavio da je u svoje redove vratio Tomaša Satoranskog i dao mu četvorogodišnji ugovor.

Grčkog reprezentativca je PAO pokušao da vrati, nudio mu 4.000.000 evra za tri godine, ali je on po svemu sudeću odabrao Fenerbahče. Želi da sarađuje sa Dimitrisom Itudisom u Istanbulu, a ostalo je još da se Barsa i turski šampion dogovore oko obeštećenja.

London Lajonsi su se iznenađujuće pojavili na spisku klubova koji će naredne sezone igrati Evrokup. Tim iz glavnog grada Engleske izgleda ne planira da bude statista u drugom najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta.

Prema informacijama iz SAD, Kostas Kufos je na pragu dogovora sa londonskim timom. Slobodno možemo zaključiti da će njegovo angažovanje biti jedan od najvećih poslova britanskih klubova u istoriji.

Iskusni Grk (33) će se tako posle kratke epizode u ekipi Ignajnt iz američke Razvojne (Dži) lige po prvi put okušati u Evrokupu. Proveo je 11 godina u NBA, dok je u Evroligi nastupao u bojama moskovskog CSKA i Olimpijakosa.

U najjačoj ligi sveta je upisao 723 nastupa i igrao za Jutu, Denver, Minesotu, Memfis i Sakramento.

Lajonsi su žrebom smešteni u grupu sa ekipama Budućnosti, Hapoel Tel Aviva, Gran Kanarije, Trenta, Turk Telekoma, Promiteasa, Pariza, Hamburg Tauersa i Šlonska.


tagovi

Košarkaški transferiNik KalatesMarijus GrigonisKostas KufosKK FenerbahčeKK PanatinaikosLondon

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara