Radovan Đoković: Favoriti smo, samo to treba da dokažemo na terenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.01.19. | 11:42

U 18. kolu KLS – a košarkaši Borca će u dvorani kraj Morave ugostiti Mladost iz Zemuna (19.00)

Biće ovo prvi u nizu napornih mečeva za čačanski tim. Naime, u vrlo kratkom periodu igrači iz grada na Moravi moraće da odigraju čak četiri duela. Naravno, Borac je favorit u svakom okršaju koji igra na svom parketu, tako da sem pobede protiv Mladosti ništa drugo ne treba uzimati u razmatranje.

Član stručnog štaba Borca Vladimir Zlatanović smatra da je Mladost kvalitetan protivnik.
,,Dobro je poznato da je ekipa Mladosti sastavljena od mladih i perspektivnih igrača. Od kada je u njihov sastav došao i iskusni Uroš Duvnjak dobili su još jednu opciju u napadu. Uzimajući u obzir da smo na gostovanju lako pobedili Zemunce, javnost očekuje da tako bude i u Čačku. Međutim, u poslednja dva meseca imamo zaista gust raspored, tako da nam nije ni malo lako“.

Izabrane vesti

Zlatanović upozorava.
,,Moramo biti veoma obazrivi u ovoj utakmici. Treba odigrati što mirnije, i naći potrebnu motivaciju. Dueli u KLS – u su bitni jer želimo da ostanemo na vrhu tabele“, dodao je Vladimir Zlatanović.

Radovan Đoković, najefikasniji igrač Borca u domaćoj ligi podseća da je Mladost prošle sezone iznenadila u Čačku.
,,U goste nam dolazi Mladost, ekipa koja je kombinovana od mladih i talentovanih košarkaša. Takođe, u svom sastavu ima i par iskusnih pojedinaca. To je tim koji se nalazi u dobrom ritmu, jer je vezao dve pobede na domaćem terenu. Moramo biti pažljivi, ne smemo dopustiti opuštanje. Njima je prošle godine pošlo za rukom da uzmu dva boda u Čačku“, kazao je Đoković, pa nastavio.
,,Nije najbolji trenutak za nas. Roster nam je skraćen zbog neigranja kapitena Marinovića. Takođe, postoje neke manje povrede, koje rešavamo u hodu. Raspored nije lak, ali kod kuće ne smemo da grešimo u domaćem prvenstvu. Favoriti smo, i potrudićemo se da na terenu to i dokažemo“.

Uz pomoć vatrene čačanske publike sve ide mnogo lakše.
,,Od nove godine je primetno da se publika u većem broju vraća u halu. To je nešto što nam svakako prija i što je na pojedinim utakmicama davalo vetar u leđa kada nije išlo. Svakako da nam znači podrška Čačana, koje bih pozvao da nam i ovom prilikom pomognu da upišemo nova dva boda“, zaključio je Radovan Đoković.

Već u ponedeljak Borac dočekuje Vojvodinu u domaćoj ligi, a u okviru ABA 2 u Čačak stiže Split, pa je naredni rival Vršac.

KLS

Petak
Vojvodina - Dunav 89:75

Subota
18.00: (1,55) Metalac (14,5) Vršac (2,70)
18.00: (3,90) Beovuk (16,0) Tamiš (1,30)
19.00: (1,85) Borac (hendikep -19.5) Mladost Zemun (1,85)

Nedelja
12.00: OKK Beograd - Spartak
18.00: Dinamik - Zlatibor
18.00: Novi Pazar - Sloboda

*** kvote su podložne promenama

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac ČačakKK MladostKLSsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara