Marko Radovanović (MN Press)
Marko Radovanović (MN Press)

Radovanović: Dolazak u Cedevitu je korak napred za mene, želimo mnogo više od petog mesta

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.12.21. | 10:55

Srpski košarkaš o pobedi protiv Partizana, ciljevima, FMP, Crvenoj zvezdi...

Uzeli su bodove prethodnog vikenda Partizanu u sred Beograda i naneli mu prvi poraz na domaćem terenu ove sezone. Posle toga su na regionalnoj sceni srušili Studentski Centar i tako došli do učinka 7-5, koji je trenutno dovoljan za petu poziciju. Igre Cedevite Olimpije od početka sezone su bile promenljive, ali ako može da se sudi po poslednjim utakmicama, tim Jurice Golemca pronalazi put kojim želi da ide...

U rosteru slovenačkog kluba od ove takmičarske godine ima mesta i za jednog Srbina. U pitanju je Marko Radovanović (25), koji je upravo protiv crno-belih prikazao najbolje izdanje od dolaska u Ljubljanu. Postigao je 12 poena, zabeležio četiri skoka i ostvario ukupan indeks - 16.

Izabrane vesti

"Trudim se da ispoštujem sve što trener traži od mene. Sezona je duga, ima još mnogo utakmica, tako da idemo korak po korak... Zadovoljan sam ovde, Cedevita Olimpija je veliki klub i prelazak ovde je korak napred u mojoj karijeri. Za sada sam presrećan", kaže u razgovoru za Mozzart sport Marko Radovanović. "Mislim da ovaj klub uvek mora da ide na najveće moguće ciljeve... Peto mesto trenutno jeste u redu, ali mi želimo mnogo više. Daćemo sve od sebe da iz kola u kolo budemo na što boljoj poziciji. Pobeda protiv Partizana pred njihovim navijačima nam mnogo znači. Mislim da smo odigrali izvanrednu utakmicu... Pokazali smo karakter i u kom smeru treba da nastavimo da igramo. Važan trijumf i zbog samopouzdanja i svega ostalog".

MN PressMN Press

Kad je evroscena u pitanju, ekipa iz Ljubljane je ostvarila u Evrokupu dva trijumfa i pet neuspeha. Srušili su na početku Gran Kanariju i Burg, a onda naređali poraze protiv Buraspora, Ulma, Budućnosti, Virtusa i Venecije.

"U Evrokupu smo imali neke kikseve, naročito kod kuće, bilo je utakmica nije trebalo da izgubimo. Ali, ima još mnogo da se igra, tako da očekujem da ćemo biti sve bolji i bolji i da ćemo uspeti da preokrenemo situaciju u našu korist".

Radovanović zna šta bi trebalo da bude prednost njegovog tima u najvažnijim bitkama koje tek predstoje...

"Glavna karakteristika naše ekipe je iskustvo, stariji igrači imaju želju da prenesu iskustvo na mlađe... I to je sjajno. Uz trenera Golemca i takve saigrače mogu mnogo da naučim".

Za Marka Radovanovića ovo je prvi inostrani angažman, do sada je igrao za FMP i Borac iz Čačka.

"S obzirom na to da mi je FMP bio prvi profesionalni klub, zahvalan sam na prilici koju su mi dali. Igrao sam i domaće prvenstvo, a posle i ABA ligu. Tu sam stekao mnogo prijatelja i boravak u Železniku će mi ostati u lepom sećanju".

MN PressMN Press

Igrao je za mlađe reprezentativne selekcije i osvajao medalje, a dobio je priliku u kvalifikacijama za EP 2022. da debituje i za seniorski nacionalni tim.

"Mnogo mi je značilo zbog samopouzdanja. Čast je igrati za svoju zemlju i obući dres Srbije na bilo kojoj utakmici. Ja sam zbog te šanse presrećan".

Radovanović je rođen u Čačku i prve košarkaške korake napravio je u rodnom gradu u ekipi Mladosti. U avgustu 2013. godine je stigao u juniorsku ekipu Crvene zvezde, godinu kasnije je potpisao i profesionalni ugovor sa crveno-belima, ali za prvi tim nikada nije zaigrao... Išao je na pozjamice u FMP i Borac, a onda 2018. i zvanično postao igrač kluba iz Železnika.

"Za mene je Zvezda u tom trenutku bila ogromna stvar. Potpisati ugovor sa tim klubom je nešto neverovatno. U tom trenutku sam razmišljao samo o sledećoj godini... Nisam imao neku dalju viziju. Naravno da sam priželjkivao da obučem dres Crvene zvezde, ali eto... Život ide nekim svojim tokom", podvukao je Marko Radovanović.



tagovi

Marko RadovanovićCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara