Darko Rajaković (AFP)
Darko Rajaković (AFP)

Rajaković konačno može da plati večeru za sve!

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 04:21

Reptorsi pokosili i Indijanu

U intervalu od četiri dana, Toronto našeg Darka Rajakovića je slavio tri pobede protiv bolje plasiranih timova. Nakon trijumfa protiv Bruklina i Atlante, večeras je stigao i treći u nizu. Najteži i najslađi pošto su Reptorsi iznenadili u gostima Indijanu i slavili 130:122.

Darko Rajaković će tako napokon moći da odvede ekipu na zajedničku večeru koju je obećao pre tri meseca. Tada je rekao da će platiti večeru za ceo tim ako Reptorsi vežu tri pobede. U nekoliko navrata tokom sezone su imali po dve, ali treću nisu uspeli da vežu. Sve do večeras kada je to malo ko očekivao s obzirom kako igra Indijana ove sezone. Trejdovi i dosta promena u ekipi tokom sezone su počeli da daju rezultat i kockice se slažu…

Izabrane vesti

Iako nije bio najefikasniji ni na meču, ni u ekipi, Skoti Barns je bio heroj Torontove pobede i najbolji pojedinac. Upisao je već četvrti tripl-dabl u sezoni i sa 21 poenom i po 12 skokova i asistencija bio Torontova sila koja je prelomila meč. Barnsova blokada nad Topinom u finišu kada se lomila utakmica je bio jedan od ključnih detalja.

I pored Barnsove sjajne partije, Toronto je ipak ekipa koja igru timsku košarku i ove pobede ne bi bilo bez učinka igrača sa klupe. Jedan od njih je Grejdi Dik koji je u poslednjoj četvrtini pogodio tri jako bitne trojke. Meč je završio sa 18 poena, bez promašaja za tri poena (4/4) i uz šut iz igre 7/9. Odličan je bio i ruki Očaji Agbadži sa 13 poena, a najefikasniji je bio Ar Džej Beret sa 24 poena.

Reptorse nije poremetila ni povreda do tada sjajnog Jakoba Peltla na početku drugog poluvremena. Rajaković je našao rešenje i za tu situaciju. Toronto je sjajnom odbranom zaustavio Tajrisa Halibartona na devet poena i sedam asistencija. Donedavno prva zvezda Reptorsa Paskal Sijakam je imao neke osvetničke motive protiv bivšeg kluba i ubacio je 27 poena uz devet skokova i šest asistencija, dok je Kanađanin Benedikt Maturin odirgao meč sezone i upisao 34 poena ali sve to nije bilo dovoljno protiv Reptorsa koji igraju kao preporođeni posle ol-star vikenda. Na redu je meč kod kuće protiv Dalasa i Luke Dončića u kojem će Toronto nastaviti da traži put do plej-ina.

Mnogo uzbudljivije je bilo u Medisonu gde su Niksi posle drame savladali najgori tim lige Detroit 113:111. Pobednički koš je nakon haotične igre na obe strane postigao Doš Hart 2,8 sekundi pre kraja na asistenciju sjajnog Džejlena Bransona.

Upravo je Branson promašio trojku 20 sekundi pre kraja, nakon čega su gosti uhvatili loptu, pa je izgubili, pa je opet vratili i izgubili što je rezultiralo pobedničkim košem Harta. Posle toga je dodao i poen sa linije penala… Branson je sa 35 poena i 12 skokova bio najbolji u pobedničkom timu dok je mladi Kejd Kaningem na drugoj strani ubacio 32 poena.

NBA - rezultati

Indijana - Toronto 122:130

/Maturin 34 - Beret 24/

Njujork - Detroit 113:111

/Branson 34 - Kaningem 32/

Memfis - Bruklin 86:111

/Stivens 17 - Šreder 18/




tagovi

Darko RajakovićDžejlen BransonKejd KaningemToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara