Denis Šruder i Darko Rajaković (©AFP)
Denis Šruder i Darko Rajaković (©AFP)

Rajakovićeva magija pred očima Vizardsa: Toronto zgromio Vašington (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 03:48

Denisu Šrederu nedostajao poen za dabl-dabl i ostvarenja Paskala Sijakama i Skota Barnsa

Velika čast letos je ukazana Darku Rajakoviću, dobio je priliku da vodi Toronto Reptorse i do sada je tim iz Kanade igrao porpilično promenljivo, ali i dalje ima dobre šanse da se nađe u doigravanju, odnosno da dohvati mesto koje vodi u plej-in. A, partija protiv Vašingtona mogla bi da bude okidač za seriju.

Vizardsi su videli Torontovu magiju! Prodisao je tim srpskog stratega punim plućima i prekinuo niz od tri poraza u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. I ne samo da ga je prekinuo, nego je zgromio protivnika. Reptorsi su u poslednjoj deonici pregazili suparnika, a umalo da čak trojica ostvare dabl-dabl – 132:102.

Izabrane vesti

Nije imala ekipa iz glavnog grada SAD šta da traži protiv čete Darka Rajakovića, nije bila u stanju da dobije niti jednu deonicu u meču. Konstantno je prednost Reptorsa rasla, a najviše do 31 razlike. Toronto nije spuštao nogu sa gasa, dirigovali su Paskal Sijakam i Denis Šreder, razigrali su saigrače, a posebno O Dži Anunobija.

Torontov najbolji strelac je isporučio Vizardsima 26 poena, sve skupa gledano bio je najefikasniji akter susreta, ali daleko od toga da je bio jedini raspoložen u timu strpskog stratega. Skoti Barns doprineo je trijumfu sa 20 poena i 12 skokova, bio je aktivan pod obručima na obe strane terena. Paskal Sijakam je na 22 poena nalepio upola manje asistencija, a Denisu Šrederu nedostajao je poen da dođe do dvocifrenog učinka u dve kolone.

Svetski prvak imao je zapaženu ulogu i nije preterano forsirao. Podelio je reprezentativac Nemačke deset asistencija, sakupio četiri skoka i upisao devet poena (pogodio četiri od šest šuteva iz igre). Zanimljivo, Vašington je imao više dvocifrenih, međutim, niko nije dostigao usijanje. Kajl Kuzma i Džordan Pul su meč završili sa 14 poena, dok je Deni Avdija stao na 12.

NBA LIGA:

Četvrtak

Orlando – Filadelfija 92:112

/Vagner 24 – Meksi 23/

Vašington – Toronto 102:132

/Kuzma 14 – Anunobi 26/

Bruklin – Milvoki (u toku)

Hjuston – Finiks (u toku)

Oklahoma – Njujork (u toku)

Dalas – Klivlend (u toku)



tagovi

NBA ligaToronto ReptorsVašington VizardsDarko RajakovićO Dži AnunobiDenis ŠrederPaskal Sjakam

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara