Bojan Dubljević (©Star Sport)
Bojan Dubljević (©Star Sport)

Rastali se Bojan Dubljević i Valensija posle 11 godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 19:08

Odlazi kao jedan od najvažnijih igrača u klupskoj istoriji

Dugo se spekulisalo, sada je zvanično - Bojan Dubljević više nije košarkaš Valensije.

Iako je želeo da karijeru završi na istoku Španije, Dubljević i Valensija nisu uspeli da se dogovore, zbog čega se rastaju posle čak 11 godina. Crnogorski reprezentativac odlazi kao jedan od najvažnijih igrača u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Uprkos tome što je imao opciju za automatski produžetak saradnje na još godinu dana, o detaljima je moralo da se pregovara, međutim nije se pronašao zajednički jezik. Dubljević je pokazao želju da ostane, a Valensija da on ipak neće biti deo projekta Aleksa Mumbrua za narednu sezonu.

Kako navodi Las Provincias, Dubljeviću je ponuđen izuzetno skroman ugovor što je on kategorički odbio.

Dugogodišnji kapiten je sa Valensijom bio prvak Španije i osvajač Superkupa 2017, te dvostruki osvajač Evrokupa, 2014. i 2019. godine. Drugi je igrač u istoriji kluba po broju odigranih utakmica (629), naravno prvi kada se gledaju stranci. Odigrao je najviše sezona u klupskoj istoriji, čak 11, a takođe je prvi strelac sa 7.349 poena i skakač sa 3.474 uhvaćenih lopti gledajući večnu listu.

Rastanak se očekivao posle turbulentne sezone Valensije, odlaska sportskog direktora Čečua Mulera, a klub je sada napravio rez i u kratkom roku se razišao sa dve žive legende – Semom Van Rosomom i Bojanom Dubljevićem.

Klub je već objavio da će povući dres sa brojem “14“, što će biti učinjeno i sa Van Rosomovim brojem. Njegov agent Miško Ražnatović već je najavio da će uskoro biti poznata njegova sledeća destinacija.


tagovi

Bojan DubljevićKK ValensijaKošarkaški transferiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara