Miško Ražnatović (©Star Sport)
Miško Ražnatović (©Star Sport)

Ražnatović: Nikad nisam video toliko dobrih igrača bez ugovora, a moglo bi da bude još lošije...

Vreme čitanja: 4min | pet. 28.08.20. | 21:32

Poznati agent se dotakao stanja u evropskoj košarci, Spanulisa, Janakopulosa, novog Jokića, Dženkinsa, Nedovića, Željka Obradovića...

Niko i dalje nema predstavu kako će se i u kakvom obliku i formatu igrati dva najkvalitetnija evropska klupska takmičenja zbog pandemije virusa korona, a prelazni rok na Starom kontinentu praktično je već završen.

Posle najavljivanih turbulencija na najvišem nivou, od svega toga dogodile su se samo drastične promene u klubovima, odnosno da su najveće zvezde košarkaške scene promenile sredine u kratkom vremenskom roku, u NBA ligi se tek čekaju promene po završetku takmičenja, ali isto tako je uočljivo i da su male sredine na izdisaju snage… Upravo to je ono što brine jednog od najjačih košarkaških menadžera Miška Ražnatovića.

Izabrane vesti

“Na najvišem nivou, tačnije u Evroligi situacija i nije toliko loša, ali u sredinjem i pogotovo na nižem košarkaškom nivou postalo je dramatično. Nikada nisam video toliko kvalitetnih igrača bez ugovora. Moglo bi da bude još gore ako NBA odluči da se Razvojna liga ne igra do zime 2021. godine”, priča Ražnatović za grčku agenciju SDNA.

Među onima koji su promenili sredinu ovog leta je i Kajl Hajns, koga Miško Ražnatović zastupa odavno. Snažni centar je Moskvu zamenio Milanom, a CSKA Armanijem…

“Mnogo se tu stvari poklopilo. Pre svega kriza u Rusiji. Armani je pokazao jaku želju da ga dovede, a i Kajl da mu je potreban novi izazov u karijeri. Sve to dovelo je do toga da Kajl ode iz verovatno najvećeg kluba u Evropi”.

Dugo godina najvažniji klijent Miška Ražnatovića Vasilis Spanulis nedavno je produžio ugovor sa Olimpijakosom na još godinu dana, zato se i postavlja logično pitanje – do kada će Kil Bil igrati?

“Nismo dosad pričali o tome. Dokle god je među najboljim igračima na svojoj poziciji u Evropi, kao što je to i sada, igraće sigurno i neće biti razloga da ide u penziju. Od svega što sam video na početku priprema za ovu sezonu, mogu samo da kažem da je Vasilis u izvrsnoj formi”.

Ono što je Spanulis u Evropi, to je Nikola Jokić poznatom agentu u NBA ligi… Sada se, naravno, traži novi Jokić u Ražnatovićevim sveskama…

“Često izbegavam da previše hvalim mlade igrače. Znam u glavi ko može da bude nešto posebno, ali ne želim o tome. Takođe, verujem da je Nikola Jokić nešto jedinstveno”.

Evropsku košarku je ovog leta potresao i odlazak ekscentričnog Dimitrisa Janakopulosa sa mesta vlasnika Panatinaikosa…

“S njim sam uvek imao dobru saradnju i komunikciju. Nekada su nam se mišljenja razmimoilazila, ali na kraju bismo uvek našli rešenje. Zaista nemam odgovor na pitanje da li će se vratiti u Panatinaikos, pogotovo jer nisam očekivao da će uopšte otići iz kluba ovog leta”.

Miško Ražnatović i Nikola Jokić (©Star Sport)Miško Ražnatović i Nikola Jokić (©Star Sport)

Ražnatović je u novi Panatinaikos doveo Nemanju Nedovića, koji je posle tri godine napustio Armani i otišao u Atinu u potazi za novim izazovom posle brojnih povreda i odsustva s terena...

“Očigledno je da Panatinaikos ima manji budžet nego prethodnih godina, zato je morao da potpisuje igrače manje vrednosti ili koji su imali lošije sezone. Tako je i za Nedovića, ali verujem da će se oporaviti u Atini i pokazati da nisu zaboravili da igraju košarku. Panatinaikosu treba još jedan kvalitetan igrač da bi bio konkurentan, ali je ključ u strpljenju, pogotovo s novim trenerom koji je pokazao da može da vodi klub u teškom momentu”.

Olimpijakos je takođe dosta menjao ovog leta, a među brojnim pojačanjima koja su se pojavila u Pireju je i Čarls Dženkins

“Dženkins je uživao u radu sa Barcokasom u Himkiju i želeo je da ponovo sarađuju. Dženkins je timski igrač i ima sve što je potrebno da pomogne ekipi da uspe”.

Posle svih promena upitno je šta Olimpijakos može da postigne ove sezone?

“Kada u Olimpijakosu igraju četvorica igrača iz moje agencije, kao što je to sada sa Dženkinsom, Spanulisom, Livijom i Martinom, obično su sezone uspešne, što znači bar plasman na F4 Evrolige”.

Miško Ražnatović je upitan da prokomentariše igre Nikole Jokića, Luke Dončića i Janisa Adetokunba, tri najveće evropske vedete u NBA ligi.

“Svi oni su među deset najboljih igrača NBA lige, što treba da imponuje Evropi i da izaziva osećaj ponosa, jer su svi oni mladi igrač i već sada na vrhu, a pred njima je još mnogo godina”.

Za kraj – šta će biti sa Željkom Obradovićem, inače bivšim Ražnatovićevim klijentom?

“Teško je reći. Koliko znam on će pauzirati jednu godinu, a naredno leto je jako daleko. Zato je mnogo teško predvideti tako nešto u ovom momentu”.



tagovi

Miško Ražnatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara