Valter Tavares (©MN Press)
Valter Tavares (©MN Press)

Real bez Tavaresa kreće u odbranu evropskog trona, tu je mladi Dijanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 16:34

Sjajni centar propustio El Klasiko u prvenstvu zbog respiratorne infekcije i još nije spreman da pomogne ekipi

Košarkaši madridskog Reala su minule sezone napravili čudo u Evroligi. Izvukli se posle 0-2 u plej-of seriji sa Partizanom, a onda poenima Serhija Ljulja u poslednjim sekundama tukli Olimpijakos u velikom finalu za čak 11. titulu prvaka Evrope.

U odbranu trona kreću iz Vitorije, gde će na startu nove sezone u elitnom takmičenju gostovati ekipi Baskonije. Ipak, trenera Ćus Matea su sačekale loše vesti pred premijeru, jer neće moći da računa na Valtera Tavaresa.

Izabrane vesti

Gorostas sa Zelenortskih ostrva i jedan od najdominantnijih igrača u evropskoj košarci je propustio i El Klasiko sa Barselonom minulog vikenda zbog respiratornih problema, pa se nije na vreme oporavio ni za start u Evroligi.

"Nastavlja da se oporavlja, ali neće biti sa nama. Kao ni Endiaje koji je morao da putuje za Senegal i Dek. Takve stvari se dešavaju", rekao je Mateo pred duel sa Baskima.

Umesto Tavaresa, ponovo će šansu dobiti 16-godišnji Ismaila Dijanje, koji je oduševio protiv Barselone.

"Biće sa timom, to je sigurno".

Svestan je trener Reala da njegov tim čeka težak zadatak protiv sastava Đoana Penjaroje, koji na parketu predvodi sjajni strelac Markus Hauard.

"Svi žele da pobede Real zato što je Real, ali to je tako. Ide uz ime kluba. Takmičarski naboj će biti izuzetan, svi mogu svakoga da dobiju. Koliko da je to lepo, ipak je i teško. Baskonija je nastavila u istom smeru iz prošle sezone. Žele da se brane i da trče tranziciju. Hauard kao predvodnik navale može da napravi mnogo toga. Moramo da budemo oprezni", zaključio je Mateo.


tagovi

KK Real MadridBaskonijaValter TavaresGabrijel DekIsmaila DijanjeČus Mateo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara