Serhio Ljulj sa loptom (© AFP)
Serhio Ljulj sa loptom (© AFP)

Real dominatno do 21. evroligaškog finala! Olimpijakos bačen na kolena

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 23:13

Kraljevski klub po ko zna koji put pokazao kvalitet i preko Olimpijakosa se plasirao u finale Evrolige gde ga čeka Panatinaikos

Elitna evropska košarka se igra preko 70 godina i niko u tom periodu nije pokazao više od moćnog Real Madrida koji je prvo finale igrao još 1962. godine. I sada, 2024. se plasirao 21. put u finale Evrolige. Dominirao je Kraljevski klub protiv Olimpijakosa koji se borio, dali su apsolutno sve od sebe Grci protiv Madriđana koji su imali i 25 poena prednosti i na kraju očekivano slavili rezultatom 87:76.

Aktuelni šampioni Evrope imaće priliku da odbrane titulu iz Kaunasa samo sada imaju protivnika koga odavno nije bilo u finalu - moćni Panatinaikos. Zanimljivo Real i Panatinaikos nikada do sada nisu ukrstili koplja u finalu Evrolige, u nedelju će biti prvi put. Tada ćemo saznati da li se dominacija Reala nastavlja, ili ponovo kreće era Panatinaikosa koji se nije popeo na krov Evrope još od Željka Obradovića.

Izabrane vesti

Panatinaikos nije imao većih problema protiv Fenerbahčea, ali ako su gledali meč Reala i Olimpijakosa znaju da ih čeka paklen posao. Madriđani su protiv Olimpijakosa izgledali skoro pa nezaustavljivo. Imali su prednost čitavu utakmicu, u jednom momentu je izgledalo da će u potpunosti da ponize Pirejce koji su bili na minus 25 tokom prvog poluvremena. Ipak, moramo da odamo priznanje ekipi Jorgosa Barcokasa koja se nije predavala. Čak su crveno-beli došli do jednocifrenog zaostatka u četvrtom kvartalu, mnogi su pomislili da se sprema istorijski preokret... svi osim igrača Reala koji su bili hladni kao špricer, kao da nije polufinale Evrolige, već neki rutinski trening koji samo treba da privedu kraj... Baš to su uradili.

Ponovo su pogađali trojke u momentima kada je to bilo najbitnije i ponovo je Serhio Ljulj bio nemilosrdan. Možda nije bio najbolji igrač na parketu, nije dominirao, ali kada je Olimpijakos prišao... Prekaljeni Španac je uzeo loptu i pogodio trojku preko Fala koja je zaustavila veliki nalet Grka.

Nisu se ni tada igrači Olimpijakosa predali, pre svih Alek Piters koji je izvanredno gađao sa distance, ali ni to nije bilo dovoljno na kraju kada se upalio Fakundo Kampaco u odbrani. Ukrao je dve žive lopte i tako na kraju slomio otpor Grka, tada je poene postizao Džanan Musa, a posebno je bilo impresivno zakucavanje na senzacionalnu asistenciju Serhija Rodrigeza.

Kada se podvuče crta... Real je pokazao zbog čega su svi očekivali da Madriđani nadigraju Olimpijakos. Sada sledi drugi klubi iz Atine - Panatinaikos koji je naoštren za veliku borbu. Čeka nas pravi spektakl.

Kada su u pitanju individualni učinci, na kraju je prednjačio Džanan Musa sa 20 poena. Dovocifreni su još bili Mario Hezonja sa 12, dok su po 11 dali Vensan Poirier i Geršon Jabusele. Zanimljivo, Mario Hezonja je šutnuo čak 11 puta za tri poena, pogodio je samo tri. Međutim ni to nije ugrozilo pobedu Reala.

Kod Olimpijakosa ubedljivo najbolji je bio Alek Piters sa 23 poena, Šekil Mekisik je dao 17, a nekadašnji plejmejker Partizana Najdžel Vilijms Gos je dodao 15. Ono što je bez ikakve dileme "najupečatljivije" je učinak Nikole Milutinova. Srpski reprezentativac se nije upisao u listu strelaca za 10 minuta, tačnije nije ni šutnuo na koš. Nije imao ni jedan skok. Dobio je i jak udarac u jednom trenutku tokom meča i bio u potpunosti neutralisan.

Olimpijakosu sada predstoji meč za treće mesto protiv Fenerbahčea, dok se pravi spektakl čeka u finalu gde se sastaju dva tima koja su realno najviše pokazala ove sezone u Evroligi.

EVROLIGA - FAJNAL FOR

Petak:

Panatinaikos - Fenerbahče 73:57

/Lesor 17 - Hejs Dejvis 14/

Real Madrid - Olimpijakos 87:76

/Musa 20 - Piters 23/


tagovi

KK Real MadridKK OlimpijakosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara