Serđo Skariolo (©Star Sport)
Serđo Skariolo (©Star Sport)

Real gleda Skariola, Garbahosa smiren: Nema tu ništa, a i da ima - naći ćemo rešenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 11:24

Predsednik Košarkaškog saveza Španije uveren da Skariolo neće menjati sredinu

Šokantne eliminacije Barselone u četvrtfinalu i Real Madrida u polufinalu Kupa kralja od kasnijeg osvajača trofeja Unikahe dobro su uzdrmale dva španska giganta pred nastavak sezone i ključne utakmice u Evroligi.

U Španiji se šuška o tome da bi Real ili Barsa mogli uskoro da menjaju trenera, kao i da su bacili oko na istog čoveka - Serđa Skariola. Selektor Španije uživa beskrajno poštovanje košarkaških radnika na Iberijskom poluostrvu zbog uspostavljenog sistema koji je Furiju pretvorio u najuspešniju košarkašku zemlju - mada je Španija verovatno najsportskija nacija u svetu trenutno - zbog čega su navodno Real i Barselona zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

Izabrane vesti

Ni Ćus Mateo, a pogotovo Šarunas Jasikevičijus nisu sigurni na klupama svojih ekipa. Italijanski Korijere dela Sera čak tvrdi da je Real Madrid već napravio plan da Skariola vrati na mesto gde je već uzeo jednu ACB titulu i kao glavni argument iznosi neizvesnu poziciju Virtusa iz Bolonje u Evroligi pošto nema garantovano mesto u takmičenju naredne sezone, jer je ove ušao kao osvajač Evrokupa.

Predsednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa takođe je jako zainteresovan za Skariolov status pošto bi njegov prelazak u jedan od dva najveća španska kluba potencijalno mogao da ugrozi dalju saradnju na reprezentativnom nivou. Ipak, on veruje da se prelazak u Real Madrid neće dogoditi.

"Uvek je buka oko njega i to je normalna stvar. Sjajan je trener, jedan od najboljih u Evropi i na svetu. Kada giganti poput Reala ili Barselone ne ispune očekivanja, naravno da se podigne velika prašina i svašta počne da se priča", kaže proslavljeni reprezentativac i dodaje:

"Nema tu ništa. Imam dobar odnos sa Serđom, njegovim okruženjem, agentom, porodicom... Razloga za brigu - nema".

Naravno, čak i kada bi bilo nešto, Španija bi prvo morala da se osigura da će moći dalje da računa na Skariola, odnosno da zna njegove dalje namere kako bi eventualno mogla da se spremi za njegovog naslednika…

"Prvo bismo pričali o svemu, ako bi i nečega bilo. Kada su se stvari činile i lošijim za nas, kao kada je potpisao za Toronto u NBA ligi, rekao sam da moramo da budemo kreativni i nađemo rešenja za svaku situaciju. To smo i uradili, pa ćemo tako da reagujemo i ako sada bude potrebe".

Španiju ovog leta čeka odbrana svetskog zlata osvojenog 2019. u Kini, dok je sledeći cilj najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

"Sve oko Serđa je i dalje samo u domenu teorije. Mi znamo da je Serđo selektor i želimo da tu ostane narednih godina. Dobro mu je sa nama, oseća se srećno, uspostavio je sistem od kojeg želi da izvuče maksimum. Mirni smo".



tagovi

Serđo SkarioloKK Real MadridVirtus BolonjaEvroligaHorhe Garbahosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara