(©MN Press)
(©MN Press)

Real Madrid na 12-0 u novoj sezoni

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 15:19

Šampion Evrope osvojio i Tenerife

Titula šampiona Evrope, do koje je došao nakon gotovo izgubljene pozicije protiv Partizana u četvrtfinalu, napravila je mašinu od Real Madrida.

I ta mašina melje bez stajanja od početka sezone. Kraljevski klub je danas kao gost savladao Tenerife (82:76) i to mu je 12. uzastopna pobeda na svim frontovima. Tačnije, Real ima 12/12 kada se uračunaju ACB liga, Evroliga i Superkup Španije. A, može da se kaže i 13, ako neko broji trijumf nad Dalasom u prijateljskom odmeravanju snaga.

Izabrane vesti

Ekipa Tenerifa nije bila ni blizu iznenađenja, iako bi krajnji rezultat – šest razlike – mogao da zavara. Madriđani su imali dvocifrenu prednost u drugoj četvrtini, ali je domaćin uspeo da u trećoj čak u jednom momentu povede poenom razlike (58:57). Time, ipak, kao da je samo naljutio prvaka Evrope.

Kod rezultata 65:61 Real je napravio seriju 10:0 i pobegao domaćinu na nedostižnu razliku, koju je umešno sačuvao do kraja, do poslednjeg minuta bilo je 82:72, a onda je Tenerife uspeo da spusti zaostatak na jednu cifru.

Real su do novog trijumfa predvodili Valter Tavares sa 14 i Vensan Porije sa 13 poena.

Do nove pobede došla je i Barselona, koja je na svom terenu savladala Bilbao sa 91:82.

Opuštanje u poslednjoj četvrtini moglo je da se završi dramom po Barselonu, jer je kod rezultata 79:59 imala veliki pad u igri, koji je Bilbao iskoristio da serijom 16:2 priđe na samo šest poena zaostatka (81:75). Ipak, domaćin se posle toga sabrao i relativno mirno priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ernangomez sa 18 poena.



tagovi

KK Real MadridKK BarselonaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara