Serhio Ljulj (Foto: Starsport)
Serhio Ljulj (Foto: Starsport)

Real na jedvite jade dobio Tenerife, da pošalje zahvalnicu Fernandezu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 14:52

Kraljevski klub ostao miran kada je bilo najbitnije, nije odmogao ni Haime

Košarkaši madridskog Reala su upali u krizu. Pretrpeli su tri poraza u Evroligi, ne igraju više tako ubedljivo i atraktivno kao u prvom delu sezonu, ali u Španiji pobeđuju. Vezali su četvrti trijumf u ACB ligi, pošto su u 24. kolu savladali Tenerife 80:78 i udarili 21. recku (suvišno je konstatovati da su prvi na tabeli).

Sam rezultat jasno ukazuje da su Kraljevići morali dobro da se oznoje kako bi savladali iskusnu i borbenu ekipu Ćusa Vidorete. Najtrofejniji klub u istoriji Evrolige ukrstio je koplja sa najuspešnijim timom FIBA Lige šampiona, a na kraju su presudili detalji.

Izabrane vesti

Dugo je Tenerife i vodio, ali je Real uspostavio kontrolu u poslednjoj deonici i činilo se da je to to. Ipak, gosti sa Kanara su odbijali da se predaju, pa su stigli do preokreta u samoj završnici (76:77). Fakundo Kampaco je posle diskutabilnog prekršaja Haimea Fernandeza sa dva penala vratio prednost Blankosima, a onda je upravo Fernandez propustio veliku priliku na drugoj strani da možda donese i pobedu gostujućem sastavu.

Rešio je sam da rešava, zabio se u reket, šutirao preko ruke i promašio čitav obruč. Madriđani su pokupili skok, Serhio Ljulj je dobio dva penala i naravno - pogodio ih. Imali su gosti nekoliko sekundi da probaju da odvedu meču produžetak, ali je Valter Tavares faulirao Tima Abromaitisa i poslao ga na crtu. Iskusni američki košarkaš je bio polovičan i nadanja ekipe sa Kanara da može do produžetka su se ugasila.

Pobednički sastav je predvodio Tavares sa po 10 poena i skokova, dok su do 10 brojali i Fabijen Kozer, Mario Hezonja, Džanan Musa i Vensan Poarje. Kampaco je ubeležio devet poena, pet skokova i tri asistencije, a i Ljulj je dodao devet poena.

S druge strane se istakao bivši košarkaš Huventuda i Panatinaikosa Kajl Gaj sa 14 poena, po 12 su dodali Bruno Fitipaldo i Marselinjo Uertas, dok je Fran Gera ubeležio dabl-dabl sa 10 poena i 12 skokova. Abromaitis je takođe bio blizu dabl-dabla sa po devet poena i uhvaćenih lopti.



tagovi

KK Real MadridKK TenerifeACB ligaValter TavaresHaime FernandezFakundo KampacoSerhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara