Simanić (© Star sport)
Simanić (© Star sport)

Real se tetura, primio skoro 90 poena, Boriša Simanić mu spakovao šest trojki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 14:17

Madriđani na iskustvo u finišu savladali Saragosu

Dobio jeste, oduševio nije. Kad se pogleda rezultat reklo bi se da se Real oporavio od udaraca koje mu je tokom sedmice zadao Partizan, mada ko je pažljivo pratio meč sa Saragosom mogao je da uoči da su problemi Madriđana hronični, a ne akutni. Nalik srpskom predstavniku u četvrtfinalu Evrolige, tako je i tim sa severoistoka Španije demonstrirao napadački potencijal i bio pred iznenađenjem u Viznik centru.

Do njega nije stigao, Real se provukao u nedeljnom matineu 30. kola ACB lige, ali i ova utakmica pokazala je da je u igračkoj, pa i psihološkoj krizi – 93:86.

Izabrane vesti

Kao što su Kevin Panter i Dante Egzum matirali kralja u njegovoj hali, tako umalo nije i Boriša Simanić. Iako je Saragosa poražena, srpski reprezentativac je pružio jednu od najboljih partija karijere, ubacio favoritu čak 20 poena, bio najefikasniji akter meča i malo je nedostajalo da tek 13-plasirani tim na tabeli stigne do druge pobede nad sastavom Matea Ćusta posle onog na svom parketu.

Simanić je spakovao čak šest trojki (iz osam pokušaja), zabeležio i osam skokova, vukao tim i u jednom trenutku je delovalo da je Saragosa pred senzacijom, pošto je vodila čak 14 razlike. Na kraju to nije bilo dovoljno, domaćin je ovo izvukao na iskustvo, uz napomenu da mu nije bio do kraja komotno.

S kakvim se problemima suočava Real videlo se i tokom ove utakmice u kojoj nije mogao da računa na Edija Tavaresa (odradio zagrvanje, ali nije konkurisao, spremajući se za Beograd), neostajali su mu i Mario Hezonja, te Fabijen Kozer, u bar 70 odsto susreta „visilo“ je iznenađenje u vazduhu, da bi na kraju šuterski bili najraspoloženiji igrači spoljne linije, Gabrijel Dek i Najdžel Vilijams Gos (po 19 poena). Džanan Musa je dodao 18, a Serhio Lulj 17. Iako je bilo nagoveštaja da će Madriđani sprovesti zasebnu istragu protiv Geršona Jabuselea (zbog incidenta na meču sa Partizanom) Francuz je bio starter, igrao 34 minuta, ali nije imao impresivan doprinos (po četiri poena i asistencije).

Na suprotnoj strani, Santjago Justa je pratio ritam Simanića, dodao 12 poena, dok je još jedan Srbin, Stefan Jović za 26 minuta sakupio pet poena, ali podelio sedam asistencija.



tagovi

KK Real MadridKK SaragosaBoriša SimanićEvroligaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara