Serhio Rodrigez i Džanan Musa (Foto: Starsport)
Serhio Rodrigez i Džanan Musa (Foto: Starsport)

Real umalo od gotovog napravio veresiju: Asvel istopio minus 17, ali ostao bez snage za preokret

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 21:59

Kraljevski klub bio na dobrom putu da upiše ubedljiv trijumfa, a onda strepeo u poslednjoj četvrtini

Dominirao je Real puna tri kvartala u Vilerbanu, ali sastav Ti Džej Parkera je pokazao karakter i u poslednjem uspeo da se vrati u meč. Ipak, nije imao goriva u rezervoaru za potpuni preokret. Kraljevski klub je nekako sačuvao prednost i slavio 75:71.

Treba pomenuti da bi ambulanta španskog prvaka mogla da dobije još posla, pošto je u finišu meča Valter Tavares završio za zemlji posle jednog duela sa Nandom De Koloom, pa je uz pomoć medicinskog osoblja napustio parket. Sve to dogodilo se u poslednjem minutu, kada je manje više bilo jasno da pobeda ide u Madrid. Podsetimo, van stroja su Entoni Rendolf, Karlos Alosen, Geršon Jabusele, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj, dok su roviti Alberto Abalde i Petr Korneli ipak bili u 12.

Izabrane vesti

Na kraju i desetkovan, Real je uspeo da dođe do 18. pobede i nastavio borbu sa Olimpijakosom za čelo tabele. Asvel je s druge strane pretrpeo 18. poraz.

Ekipa Ćusa Matea se odlepila u drugoj četvrtini, kada je serijom 9:2 stigla do 15 poena viška. Otišla je razlika i na 17 poena početkom trećeg kvartala, činilo se da je domaćin u nevlji, ali je pokazao reakciju u finišu kvartala i vratio zaostatak na jednocifren broj poena.

Nastavio je da pritiska favorizovane goste i na startu četvrtog perioda i mic po mic topio zaostatak, da bi za nešto više od tri i po minuta igre prišao na samo minus dva. A onda je suvi kvalitet Reala isplivao na površinu. Tačnije, Gabrijela Deka. Preuzeo je stvari u svoje ruke Argentinac i sa šest vezanih poena odbio nalet tima iz Vilerbana. Iskusni sastav iz Madrida je potom bez većih problema sačuvao vođstvo.

Na kraju Fabijen Kozer najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 14 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (3/3 za dva i 2/3 za tri). Iskusni Francuz je u domovini bio i najkorisniji igrač utakmice sa indeksom 23.

Bivši plejmejker Partizana Najdžel Vilijams Gos je dodao 13 poena, junak Gabrijel Dek je brojao do 12, dok je 11 poena ubacio Džanan Musa.

Kod Asvela po 13 poena Nanda De Koloa i Džone Metjuza, dok je na pragu dabl-dabla bio Jusufa Fal sa 10 poena i devet skokova.

EVROLIGA - 26. KOLO

Četvrtak

Bajern Minhen - Crvena zvezda 87:80

/Lučić, Vinston 20 - Vildoza 18/

Barselona - Žalgiris 93:74

/Mirotić 28 - Brazdeikis 15/

Panatinaikos - Anadolu Efes 82:87

/Grigonis 23 - Klajburn 24/

Monako - Makabi Tel Aviv 86:67

/Lojd 18 – Boldvin 17/

Partizan Mozzart Bet - Alba Berlin 88:74

/Avramović 19 - Lo 17/

Petak

Fenerbahče - Virtus Bolonja 104:72

Asvel - Real Madrid 71:75

/De Kolo, Metjuz 13 - Kozer 14/

Baskonija - Valensija U TOKU

Olimpija Milano - Olimpijakos U TOKU




tagovi

AsvelKK Real MadridNando De KoloFabijen KozerNajdžel Vilijams GosDžanan MusaValter TavaresGabrijel Dek

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara