Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Realova odbrambena klinika u trećoj deonici sredila Valensiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 20:27

Slepi miševi nisu dobili pravu šansu

Uspešan start Real Madrida u polufinalu ACB lige.

Kraljevski klub dočekao je Valensiju i relativno lako stigao do prve recke i prednosti od 1:0 u seriji. Konačan rezultat glasio je 81:70. I za to je najzaslužnija odbrana domaćeg sastava u trećoj deonici. Za tih 10 minuta Valensija je ubacila samo osam poena i tu je meč prelomljen.

Izabrane vesti

Trojka koja je dominirala nad Slepim miševima bila je u sastavu Fabijan Kozer - Valter Tavares - Džef Tejlor, a pomagao im je i Džejsi Kerol. Iskusni košarkaši, sa mnogo teških utakmica iza sebe i to je napravilo razliku u ovom susretu. Jednostavno se videlo iskustvo koje je izbijalo iz najefikasnijih igrača košarkaša u belim dresovima.

Kozer je ubacio 22, Tavares dodao 17 i 11 skokova, a Tejlor 13 poena i sedam skokova. Sa druge strane Luj Labejri je ubacio 11 za Valensiju, a Nikola Kalinić je meč zavrpio sa šest poena, dva skoka i četiri asistencije. Usman Garuba je uhvatio čak 12 skokova.

Real je bolje otvorio utakmicu, posebno napadački, kada je posle 10 minuta igre poveo sa 25:14 i time nagovestio da će on biti taj ko će se pitati. Valensija je uspela da vrati Kraljevskom klubu istom merom, a veoma važan detalj bila je odbrana tima koji predvodi Pablo Laso, posebno u trećoj deonici.

Dopustio je Kraljevski klub samo osam poena protivniku u trećoj četvrtini i time došao u situaciju da sa 12 poena prednosti uđe u poslednju deonicu.

Tamo je uspešno odradio posao, nije dopustio Valensiji da zapreti i tako je došao do prednosti od 1:0 u seriji. Odlično je ekipa Pabla Lasa iskontrolisala meč do samog kraja.


tagovi

ACB ligaValter TavaresPablo LasoFabijen Kozer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara