Realu opet drama protiv Panatinaikosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.19. | 23:22

Kraljevski klub vodi s 1:0 u plej-of seriji

Kada ne postigneš koš u skoro poslednja četiri minuta utakmice onda ne zaslužuješ da pobediš. Takva je bila situacija s Panatinaikosom koji je poražen od Reala u Madridu s 75:72. Prošli put je presudio Rudi Fernandez onom sjajnom trojkom, a ovoga puta je važan šut za produžetak promašio Dešon Tomas.

Nik Kalates je na tri minuta i 52 sekunde pogodio trojku za prednost od 72:66 i do kraja utakmice nije uspeo da postigne nijedan koš. Tako se ne može do brejka protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Real se od tog rezultata vratio trojkom Fernandeza, a potom penalima Fakunda Kampaca i Džejsi Kerola uspeo da preokrene meč koji je sa tribina posmatrao Luka Dončić. Košarkaš Dalasa je doneo sreću Realu koji je tako poveo s 1:0 u seriji.

Može Panatinaikos da bude zadovoljan kako je odigrao, osim pomenute završnice. Zeleni su videli da mogu protiv Reala koji je igrao bez Serhija Ljulja, a to nije isti tim kao kada je Španac u sastavu.

Ekipa Pabla Lasa je zato odigrala timski, raspodelila je minutažu i poene, a prednjačili su Džefri Tejlor sa 13 i Fabijan Kozer sa 12. Po osam poena dodali su Valter Tavares (osam skokova i dve blokade), Džejsi Kerol i Fakundo Kampaco.

Kod Panatinaikosa je po pravilu najbolji bio Nik Kalates sa 17 poena i četiri asistencije, ali nije blistao u šutu za dva poena - 3/9. Pored njega Dešon Tomas je ubacio 12 poena, a Jan Vujukas 10. Imali su Zeleni šansu za brejk, ali je nisu iskoristili.

Real vodi 1:0.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak

CSKA Moskva - Baskonija 94:68
/Rodrigez 19 - Šilds 17/  (rezultat u seriji 1:0)

Fenerbahče – Žalgiris 76:43
/Kalinić 16 - Grigonis 10/  (rezultat u seriji 1:0)

Sreda

Anadolu Efes - Barselona 75:68  (rezultat u seriji 1:0)
/Micić 21 - Tomić 14/

Real Madrid - Panatinaikos 75:72   (rezultat u seriji 1:0)
/Tejlor 13 - Kalates 17/ 


tagovi

Fabijen Kozer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara