Serhio Ljulj (Star Sport)
Serhio Ljulj (Star Sport)

Realu se vratila dva plejmekera deset dana pred četvrtfinale sa crno-belima

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 19:06

Serhio Ljulj i Najdžel Vilijams Gos posle višenedeljne pauze na terenu u derbiju ACB lige protiv Barselone

Gostovao je Real Madrid u četvrtak Makabiju i izgubio u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige, po povratku iz Tel Aviva u petak saznao da će mu rival u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja biti Partizan Mozzart Bet, a već sutra Kraljevski klub udariće na Barselonu u Blaugrani u 27. kolu ACB lige.

Dve teške utakmice za Blankose u svega četiri dana, ali i dobre vesti. Posle višenedeljne pauze za povratak na teren spremni su plejmejkeri Serhio Ljulj i Najdžel Vilijams Gos. Određenu minutažu trebalo bi da dobiju protiv katalonskog tima, potom i u duelima sa Đironom i Huventudom, a onda ih 25. aprila čeka četvrtfinalna serija protiv crno-belih.

Izabrane vesti

Iza preiskusnog, jednog od najboljih organizatora igre evropske košarke u prethodnoj deceniji je pauza od dva meseca uslovljena povredom unutrašnjeg bočnog ligamenta kolena. Za to vreme, nekadašnji košarkaš Partizana pauzirao je oko mesec dana zbog rupture mišića.

Ljulj je ove sezone odigrao 23 utakmica u Evroligi uz prosek od 6,7 poena, 1,4 skoka i 2,5 asistencija, dok je Amerikanac na 19 nastupa prosečno beležio slične brojke - 6,5 poena, 1,6 skokova i 1,8 asistencija. U svakom slučaj povratak dvojice plejmejkera izuzetno će značiti treneru Ćusu Mateu jer će mu daleko proširiti rotaciju i rasteretiće Serhija Rodrigesa i Džanana Musu u organizaciji igre.

„Veoma težak protivnik koji igra sve bolje i bolje, sa dosta intenziteta, a ima i mnogo kvaliteta.Svaki rival bi bio veoma težak. Sada je trenutak da potvrdimo ono za šta smo se toliko borili. Sada je trenutak istine", rekao je trener Real Madrida kada je saznao ime rivala na putu ka fajnal foru Evrolige.

Povreda kolena koju je Adam Hanga zaradio na nedavnom gostovanju Makabiju nije ozbiljnije prirode i on će biti spreman za predstojeće izazove, dok su van terena i dalje Entoni Rendolf, Vensan Poarje i Rudi Fernandez.


tagovi

KK Real MadridKK PartizanSerhio LjuljNajdžel Vilijams Gos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara