Željko Rebrača (©Star Sport)
Željko Rebrača (©Star Sport)

Rebrača ponosan na Beslaća i Vojvodinu: Vidi se napredak kluba, Dušan potvrda dobrog rada sa igračima

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.07.23. | 13:22

“U tranziciji smo i dalje. To sam rekao i prošle godine, prve dve sezone biće tranzicione za nas. Smanjen je budžet, ali pokušaćemo da se adekvatno pojačamo kako bismo probali da prođemo kvalifikacije za ABA 2 ligu“, ka

Tinjala je ideja da Partizan Mozzart Bet na kraju ipak okrene priču i dogovori transfer Dušana Beslaća, on karijeru ipak nastavlja u Rusiji, tačnije Avtodoru iz Saratova.

Transfer je završen po uslovima koje je Vojvodina postavila, pre svega po pitanju obeštećenja za krilnog košarkaša iz Sombora, a i kandidat za reprezentativni dres može da bude zadovoljan ne samo finansijskim uslovima, već i šansom koju će dobiti kod trenera Milenka Bogićevića u Avtodoru u svom prvom angažmanu van Srbije. Kada se podvuče crta, Vojvodina je napravila odličan posao i dobila zamajac za budućnost...

Izabrane vesti

“Obe strane su zadovoljne, klub i igrač. Zajedno smo radili na svemu tome, pokazalo se da ima smisla. Nije bilo negativnih stvari, sve je bilo pozitivno. Čuli smo se, pričali, na kraju je sve ispalo dobro. I klub i Dušan su dobili što se tražilo. Velika stvar za Vojvodinu“, kaže Rebrača za Mozzart Sport i dodaje:

“Ovo je takođe potvrda dobrog rada sa igračima, što treba da bude zalog za budućnost. Ne možemo da pratimo sve trendove što se tiče novca, ali možemo da radimo sa igračima, da ih podignemo na viši nivo kako bi ostvarili dobre transfere kasnije“.

Može se reći da je cela godina bila veliko iskustvo za Vojvodinu i Beslaća, da su obe strane nagrađene posle svega?

“Gledajte, napravili smo dobar rezultat u prethodnoj sezoni, Dušan je ušao u reprezentaciju i sada je kandidat za Mundobasket. Podigao se na viši nivo. Od toga sada imaju benefit i on i klub. Mi smo jako zadovoljni. Dobili smo igrača iz KLS i iz Vojvodine u reprezentaciji, ponosni smo“.

Velika stvar i za vas kao klupskog predsednika, posle godinu dana rada...

“Na sve ovo gledam kao na smisao našeg rada, želju kako bi trebalo sve to da izgleda u budućnosti. Vidi se da se nešto radilo, da smo se pomerili sa tačke u kojoj je klub dugo bio. Ovo je pozitivna stvar, pokazuje nam u kojem smeru treba da idemo, da je ovo pravac koji treba da držimo“.

Vojvodina će igrati kvalifikacije za ABA 2 ligu, a kako se klub sprema za nove izazove, pogotovo sa odlaskom najboljeg igrača?

“U tranziciji smo i dalje. To sam rekao i prošle godine, prve dve sezone biće tranzicione za nas. Smanjen je budžet, ali pokušaćemo da se adekvatno pojačamo kako bismo probali da prođemo kvalifikacije za ABA 2 ligu. Radimo i radićemo, sve je još otvoreno. Pokušaćemo da uradimo sve da prođemo. Imamo dosta mladih igrača u našem sistemu, to nam je i cilj, da promovišemo mlade nade, ali i da posedujemo deo iskustva potreban za takmičenje na nekom višem nivou“.

Koliko će Beslaćev transfer pomoći da se klub finansijski stabilizuje?

“Pomoći će u stabilizaciji, to nam je bitno i značajno. Znači nam i da se prepoznaje naš rad, da od toga imamo benefit. Dosad se nije išlo tim putem, ovo je sada prvi slučaj posle mnogo vremena da se išlo ispravnim putem, da se nešto uradilo na dobar, kvalitetan način“.

Vojvodina će u polufinalnom dvomeču - kod kuće i na strani - kvalifikacija za ABA 2 ligu igrati protiv Sparsa, dok će u drugom okršaju biti Ilirija i Bosna. Polufinale je na programu 23. i 27. septembra, dok se finale igra 1. i 5. oktobra.


tagovi

KK VojvodinaŽeljko RebračaDušan BeslaćKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara