Džo Regland u dresu Zvezde (© Starsport)
Džo Regland u dresu Zvezde (© Starsport)

Regland danas blista u Hapoelu, ali ne zaboravlja Zvezdu: Bili smo sjajan tim, obožavam trenera Tomića

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 14:36

"Jedan od najboljih trenera sa kojima sam sarađivao tokom karijere, priča nekadašnji igrač crveno-belih za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača iz Bilbaoa)

Možda se nije dugo zadržao u dresu Crvene zvezde, ali iskusni američki internacionalac, Džo Regland, bio je od velikog značaja kod trenera Milana Tomića u borbi za povratak crveno-belih u Evroligu. U većem delu te sezone Regland je bio najbolj igrač ekipe, a Amerikanac bi ostavio još bolji utisak da se nije povredio u finišu sezone 2018/19. Danas Regland sa uspehom igra u Izraelu. Predvodio je Hapoel Holon do polufinala FIBA Lige šampiona, a izabran je i u najbolju petorku čitavog takmičenja.

Izabrane vesti

"Imali smo dobru sezonu sa dosta uspona i padova, ali ekipa je pokazala da ima karaktera. Pokazali smo da imamo talenta, mogli su svi da vide da možemo da postižemo dosta poena, ali i da budemo čvrsti u odbrani. Prava timska igra nas je dovela do ovog rezultata, sama činjenica da su dva igrača iz našeg sastava u najboljoj petorci takmičenja dovoljno pokazuje kakav smo kolektiv", počinje Regland razgovor za MOZZART Sport.

Prosečno je beležio 12,1 poen uz odličnih 7,8 asistencija po utakmici u Ligi šampiona.

"Igrao sam dobro, ali moram da kažem da je to zbog saigrača. Verovali su u mene. Svi su sjajni košarkaši, talentovani, moj posao je bio dosta olakšan. Imam sam skoro osam asistencija po utakmici, a to je zbog saigrača koji su bili fantastični u realizaciji".

U polufinalnom meču u Bilbau, Hapoel je imao podršku od skoro 1000 navijača koji su stigli iz Izraela.

"Podseća me na Beograd, veoma su strstveni, žele da nam pomognu, da nas podrže gde god da igramo. Drago mi je da imamo sjajan odnos sa njim".

O periodu koji je proveo u Beogradu i u dresu Crvene zvezde rado priča.

"Bila je dobra sezona, jedino loše je bila ta moja povreda. Trener Tomić, saigrači, sve je bilo dobro, sveukupno dobra sezona za klub. Uspeli smo da ispunimo glavni cilj, a to je da osvojimo titulu i vratimo klub u Evroligu. Samo jednu utakmicu smo izgubili u ABA ligi te sezone. Bili Beron je bio deo tog tima, neko ko se pokazao kao odličan igrač. Ne zaboravljam ni Majkla Odža, neka počiva u miru. Sećam se i navijača koji su bili velika podrška".

Ipak, ta povreda je ostavila gorak ukus. Stigla je na samom startu plej-ofa.

"Bilo mi je teško što nisam mogao da pomognem ekipi u najbitnijim utakmicama posebno jer sam igrao dobro te sezone".

Za kraj otkrio je Regland da je Milan Tomić ostavio sjajan utisak na njega.

"Obožavam ga. Jedan od najboljih trenera sa kojima sam sarađivao tokom karijere. Još uvek komuniciramo", podvukao je Amerikanac.


tagovi

Džo ReglandKK Crvena zvezdaMilan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara