Filip Petrušev Foto: KK Mega / Ivica Veselinov
Filip Petrušev Foto: KK Mega / Ivica Veselinov

Rekord Atića za trijumf Igokee nad Megom

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 14:30

Gosti iz Laktaša uspešno zaustavili koš mašinu Petruševa u prvom delu

Igokea je izdraža sve napade Mege u derbiju kola ABA lige, upisala trijumf 86:84 i tako nastavila da utvrđuje poziciju koja obezbeđuje ulaznicu za plej-of.

Edin Atić, nekadašnji član Mege, odigrao je maestralno prve dve četvrtine u kojima je upisao 20 od 28 poena, što mu je rekord u Jadranskoj ligi. Ostatak tima je u tim četvrtinama usporio koš mašinu domaćina Filipa Petrušueva. Najkorisniji igrač ABA lige je posle 20 minuta stao na samo šest poena, što je ekipa Dragana Bajića iskoristila i izgradila dvocifreni suficit.

Izabrane vesti

Petrušev je daleko produktivniji bio u nastavku. U saradnji sa Tepićem, Smitom i Simonovićem počeo je da "topi" prednost Igokee. Imala je Mega priliku da napravi preokret, ali Džeki Karmajkl koji je pogodio za 83:77 i ostatak društva iz Laktaša su u prelomnim trenucima ostali smireni. Nisu dozvolili da ih panika uhvati u penal završnici, već su hladnokrvno priveli meč kraju.

Uz Petruševa koji je duel završio sa 27 poena, odnosno tek nešto manje od svog ovosezonskokg proseka, te 7 skokova, najefikasniji u Megi bili su Dejson Smit sa 16, Milenko Tepić takođe sa 16 poena i 5 asistencija, te Marko Simović sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani, pomenutog Atića (28 poena), odlično su pratili Entoni Klemons sa 15 poena i 7 asistencija i Marko Jošilo sa 15 poena, 7 skokova i 4 asistencije.



tagovi

Filip PetruševEdin AtićIgokeaKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara