Nemanja Nedović (©ABA League/Zadar/Zvonko Kucelin)
Nemanja Nedović (©ABA League/Zadar/Zvonko Kucelin)

Rekord sezone Nemanje Nedovića u Zadru, Hasan Martin zaigrao posle dva meseca

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.02.23. | 18:44

Košarkaši Crvene zvezde upisali 13. vezanu pobedu u ABA ligi i revanširali se Zadru s kamatom, brine povreda Stefana Lazarevića

Naneli su košarkaši Zadra težak poraz Crvenoj zvezdi u prvom delu sezone, koji je uticao i da dođe do promene na trenerskoj klupi. Ipak, od tog susreta niko nije uspeo da zaustavi crveno-bele, a danas su dobili priliku da se revanširaju hrvatskom sastavu i to uradili sa kamatom. Rutinska, ubedljiva pobeda ekipe Duška Ivanovića, čak 13. vezana u ABA ligi. Blistao je Nemanja Nedović sa rekordom sezone od 29 poena, a na semaforu je na kraju stajalo 95:76 u korist branioca trona.

Glavni utisak je još jedno blistavo ofanzivno izdanje Nedovića. Igrao je sa velikom lakoćom, činilo se da je mogao do poena kad kod je hteo. Ubeležio je treću vezanu partiju sa 20 ili više poena (20 protiv Igokee, 28 protiv Makabija) i dokazao da je u sjajnoj formi. Zvezda će konačnu odluku o učešću na Kupu Radivoja Koraća (15-18. februar) doneti u naredna dva dana, ali ukoliko reši da brani trofej u Nišu, imaće veliko oružje u srpskom reprezentativcu.

Izabrane vesti

Dobra vest je i povratak Hasana Martina na teren. Upisao je prve takmičarske minute još od 13. decembra i utakmice sa Žalgirisom u Evroligi. Ipak, brine povreda Stefana Lazarevića koji je posle vazdušnog duela sa Arijanom Lakićem krajem prvog poluvremena dobio udarac u predelo prepona i završio na zemlji sa bolnom grimasom na licu, da bi parket napustio uz pomoć lekarskog osoblja i u nastavku se nije vratio ni na klupu.

Uspeo je i Fakundo Kampaco da ostavi pečat. Za ravno 22 minuta na parketu došao je na asistenciju do dabl-dabla i sa 10 poena ubeležio indeks korisnosti 19. Luka Mitrović je još jednom odlično sarađivao sa Argentincem, pa je dodao 13 poena, dok je Ognjen Dobrić sve poene ubeležio sa distance (4/7 za tri - 12 poena). Svi igrači koje je Ivanović uvrstio u protokol, osim povređenog Lazarevića, upisali su se u listu strelaca.

U ekipi Zadra je neumorni Luka Božić odigrao svih 40 minuta i za to vreme upisao 25 poena i osam skokova (indeks 30). Dario Drežnjak je takođe isporučio svoje i na kraju brojao do 21. Poslednji član ključnog trilinga ekipa Danijela Jusupa, Antonio Jordano, okončao je susret sa 16 poena.

- ABA liga - 19. kolo -

ZADAR - CRVENA ZVEZDA 76:95

(18:22, 13:25, 25:26, 20:22)

Dvorana: Krešimir Ćosić (Zadar)

Sudije: Matej Boltauzer, Damir Javor, Nermin Nikšić

Zadar: Dejvis, Jordano 16, Klarica 3, Sikirić 3, Matulina, Njegovan, Lakić 6, Drežnjak 21, Božić 25, Ramljak, Šantelj 2

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević, Kampaco 10 (9 as), Mitrović 13, Lazić 3, Martin 2, Dobrić 12, Ivanović 3, Ilić 6, Nedović 29, Petrušev 8, Bentil 1

Zvezda je prvu osetniju prednost stekla posle vezanih trojki Vildoze i Petruševa, povela sa 12:6, ali se domaćin sa sedam vezanih poena isprsio i najavio borbu. Vratili su potom crveno-beli kontrolu, a onda se u finišu kvartala razigrao Nemanja Nedović. Za tri minuta je vezao sedam poena i pomogao Ivanovićevoj ekipi da prvi odmor dočeka sa 22:18.

Gde je stao u prvoj, nastavio je u drugoj četvrtini, pa je za pet minuta ubacio 12 poena i gosti iz Beograda su se odlepili na 41:25. Ostao je potom Nedović bez municije, ali su crveno-beli posle nove trojke Vildoze poveli i sa 21 poenom razlike na tri minuta do kraja prvog poluvremena. Uspeo je Zadar da ublaži razliku, ali se na odmor otišlo sa velikih 47:31 u korist branioca trona.

Nedović je prvo poluvreme okončao sa čak 19 poena, ali je utisak pokvarila povreda Lazarevića.

Iako je Crvena zvezda u nastavak ušla sa igračem manje, s ozbirom da se Lazarević nije vratio na klupu, Kampaco i Dobrić su se dalekometnim hicima postarali da vrati plus 21 (55:33). Konekcija između Kampaca i Mitrovića je čuvala crveno-bele na velikoj distanci, da bi domaćin tek u finišu trećeg perioda prišao na 14 razlike, ali je Nedović u poslednjim sekundama lukavo izborio tri penala posle pokušaja sa centra i sa isto toliko preciznih šuteva sa crte obezbedio Ivanovićevoj četi prednost 73:56 pred poslednji predah.

Poslednji kvartal bio je rutinsko odrađivanje posla srpskog i regionalnog šampiona. Igrali su gosti rasterećeno, održavali veliku razliku bez većih problema i na kraju ubedljivo slavili. Iskoristio je Ivanović priliku i da uvede u igru Martina, odmorio određene igrače, a crveno-beli se iz dvorane Krešimir Ćosić vraćaju sa 17. pobedom u ABA ligi (17-1).

ABA LIGA – 19. kolo

Petak:

Mornar – MZT 93:84

/Glas 26 – Abu 20/

Cibona – Split 72:90

/Mazalin 15 – Šorter 19/

Subota:

Studentski centar - Mega 83:103

/Tasić 20 - Rudan 24/

FMP - Cedevita Olimpija 79:86

/Mur 19 - Ferel 17/

Budućnost - Igokea 91:58

/Grin, Atić 17 - Đorđević 13/

Nedelja:

Zadar - Crvena zvezda 76:95

/Božić 25 - Nedović 29/

19.00: Partizan Mozzart Bet – Borac Mozzart

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK ZadarZadarDuško IvanovićNemanja NedovićFakundo KampacoStefan Lazarević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara