Džulijus Rendl (AFP)
Džulijus Rendl (AFP)

Renesansna sezona Džulijusa Rendla krunisana nagradom za igrača koji je najviše napredovao

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 01:57

Sa prosečno 24 poena, deset skokova i šest asistencija stao rame uz rame sa Čemberlenom, Birdom, Jokićem...

Sedam sezona je bilo potrebno Džulijusu Rendlu da prvi put postane Ol-star, a odmah zatim odveo je Njujork Nikse u plej-of, a večeras i zvanično dobio priznanje za košrkaša koji je najviše napredovao u NBA ligi. Reč je o prom igraču iz redova Niksa koji je počašćen ovom nagradom.

(2,25) Finiks (12,5) LA Lejkers (1,80)

Izabrane vesti

Svojevremeno sedmi pik sa drafta 2014. godine je iza sebe ubedljivo ostavio dvojicu najozbiljnijih konkurenata osvojiviši 98 glasova, odnosno 493 poena sa globalnog panela od 100 sportskih novinara i emitera. Iza njega se našao košarkaš Detroita Džeremi Grent sa preostala dva glasa, odnosno 140 poena, dok je trećeplasirani bio saigrač Nikole Jokića, Majkl Porter Džunior sa 138 peona.

U drugoj sezoni u dresu Niksa, Rendl je prosečno beležio 24,1 poen, 10,2 skoka i šest asistencija po utakmici za 37,6 minuta na parketu tokom 71 utakmice. Postavio je lične sezonske rekorde u prosečnom broju poena i asistencija, a izjednačio uhvaćene lopte, a u sve tri pomenute kategorije nalazi se u TOP 20 NBA lige ove godine. Rendl je tek šesti igrač u istoriji njkvalitetnijeg košrkškog prvenstva na planeti koji prosekom od 24 poena, deset skokova i šest asistencija u jednoj sezoni, zbog čega se našao u viskokom društvu bivših legendi Lerija Birda, Vilta Čemberlena, Oskara Robertskona, ali sadašnjih zvezda Nikole Jokića i Rasela Vestbruka.

Rođeni Teksašanin je oborio lični rekord sa 160 pogođenih trojki, što je osam manje od njegovog učinka van linije 7,24 u prethodnih pet sezona. Uz to, drži procenat za tri poena na preko 40 posto.

Impresivne brojke, ali pitanje je da li će njegov Njujork na startu plej-ofa uspeti da izbaci Atlantu Bogdana Bogdanovića koja je povela 1:0 u seriji.

 


tagovi

Džulijus Rendl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara