Jasmin Repeša (Shutterstock)
Jasmin Repeša (Shutterstock)

Repeša se vraća na mesto uspeha, Trinkijerijev pomoćnik kandidat za klupu Varezea

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 10:59

Hrvatski stručnjak se dogovorio sa Fortitudom

Imao je ove sezone Fortitudo želju da se umeša u borbu za vrh, pošto je prošle u kojoj se vratio u italijansku elitu posle jedne decenije bio osmi pred prekid šampionata. Međutim, loši rezultati gurnuli su tim u grčevitu borbu za ostanak u Seriji A, zbog čega je račun u vidu otkaza isporučen Romeu Saketiju još u decembru, a na njegovo mesto je privremeno došao Luka Delmonte. Uspeo je Delmonte da spasi Fortitudo ispadanja, ali ne i sebe, jer mu je saopšteno da može da pakuje kofere.

Kako pišu italijanski mediji na mesto prvog trenera će doći, odnosno vratiće se Jasmin Repeša koji je u prethodnom mandatu od 2002. do 2006. godine vodio Bolonjeze do druge nacionalne titule u istoriji kluba (2005) i još dva finala plej-ofa Serije A (2003, 2006), jednog Superkupa Italije 2005, četiri plasmana u Top 16 Evrolige i finala najelitnijeg evropskog takmičenja (2003).

Izabrane vesti

Da bi posao sa nekadašnjim trenerom između ostalih i Budućnosti bio sklopljen potrebno je da se ispune dva uslova. Prvi, da Fortitudo nađe zajednički jezik sa Saketijem o pisanom razlazu, jer italijanski stručnjak ima ugovor na još jednu sezonu i ako ne pristane na ponušene uslove, klub će morati da mu isplati sav novac, pa neće imati sredstava da dovede Repešu.

Drugi, da se hrvatski trener dogovori oko prevremenog raskida saradnje sa Pezarom s kojim je vezan ugovorom do 2023. godine.

Fortitudu bi u pomoć kada je u pitanju prijateljski pozdrav sa Saketijem mogla da pritekne uprava Varezea, koja je posle razlaza sa Masimom Bulerijem u potrazi za trenerom. Navodno jedna od opcija je i Saketi koji ne bi imao ništa protiv da bude šef stručnog štaba kluba iz grada u kome mu je zvanično mesto stanovanja. Ipak, nije cela uprava crveno-belih iz Varezea za njega, jer ima i glasova za Adrijana Vertematija, aktuelnog pomoćnika Andree Trinkijerija u Bajernu, ali i Serhija Ernandeza, selektora Argentine i bliskog prijatelja prve zvezde tima Luisa Skole, koji je nedavno ustao sa klupe Saragose.


tagovi

Jasmin RepešaFortitudo Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara