Rade Zagorac (© Star sport)
Rade Zagorac (© Star sport)

Retro Partizan u Ljubljani skovao plan da zaustavi veliki nalet Cedevite

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.03.22. | 09:10

Slovenci u punom Tivoliju i fantastičnoj formi dočekuju crno-bele u okviru 24. kolu ABA lige

Odavno veća euforija, kada je košarka u pitanju, nije viđena u Ljubljani. U legendarnu dvoranu Tivoli stiže Partizan predvođen Željkom Obradovićem. Tribine će biti ispunjene do poslednjem mesta, a srećnici koji su došli do karte će imati priliku da vide timove u strahovitim formama. Partizan napada sam vrh ABA lige i Evrokupa, dok je Cedevita Olimpija trenutno u spektakularnoj seriji pobeda. Na sve već pomenute činjenice nadovezuje se i retro motiv čitave košarkaške manifestacije koja počinje večeras od 17 časova u okviru 24. kola ABA lige.

Cedevita Olimpija će izaći u opremi koja slavi sve generacije Olimpije koje su osvajale titule prvaka Jugoslavije, dok će crno-beli na parket hale Tivoli izaći u replikama dresova iz čuvene sezone 1978/79. Na taj način, Partizan će igrati u čast legendi koje su te godine osvojile je trplu krunu (Šampionat Jugoslavije, Kup SFRJ i evropski Kup Radivoj Korać). Podsećamo, svoju prvu šampionsku titulu, Partizan je osvojio 1976. godine, dok je 1978. osvojen prvi evropski Kup Radivoj Korać. Kruna prve trofejne generacije crno-belih koju su predvodili Kićanović, Dalipagić, Todorić, Marić, Kerkez i ostali asovi, odnosno treneri Ćorković, Žeravica i tada debitant Dušan Duda Ivković bila je upravo sezona 1978/79 kada je ekipu preuzeo Duda Ivković i u svojoj prvoj sezoni osvojio tri trofeja. 

Izabrane vesti

U prvom ovosezonskom duelu Partizan je u Štark areni izgubio od Cedevita Olimpije sa 89:96. Na tom meču, za crno-bele nisu igrali Kevin Panter, Matijas Lesor i Tristan Vukčević.

"Pobedili su Virtus koji je jaka ekipa, baš kao što je to i Cedevita Olimpija. Mi treba da igramo kao što smo to uradili protiv Šlonska i protiv Metropolitana. Jako, čvrsto i da pobedimo", istakao je Tristan Vukčević, najmlađi među crno-belima. 


U neverovatnoj seriji je Cedevita trenutno. Imaju nanizanih 11 pobeda u ABA ligi i Evrokupu. Na prethodnom meču protiv Venecije su ubacili 105 poena.

"Cedevita Olimpija nas je pobedila u prvoj utakmici u Beogradu i sama ta činjenica je dovoljna da shvatimo protiv kakvog protivnika igramo. Plus, oni su u izvanrednoj formi, imaju seriju dobrih rezultata nego i izvanredne igre. Naravno da ćemo voditi računa o svim detaljima, njihova igra u tranziciji je nešto što je veoma važno. Ponavljam, igraju veoma, veoma dobro i pravi izazov je pred nama da se spremimo i odigramo jednu dobru utakmicu", podvukao je Željko Obradović

Kapiten crno-belih Rade Zagorac je u prvi plan istakao baš taj napadački potencijal Ljubljančana koji u proseku postižu 85,5 poena u regionalnom takmičenju.

"Treba da igramo sa ekipom koja je u napadačkom naletu što za njih znači da su u opštem naletu. Njihova igra se zasniva napadu, čak i odbrana zavisi od dobrog napada. Kada igrate protiv ekipe koja ima toliko rešenja u napadu, potrebna je dobra priprema i velika koncentracija, mislim da smo odradili dobru pripremu koja će nam doneti pobedu".

17.00: (1.70) Cedevita Olimpija (14.5) Partizan (2.30)

Zanimljivo da je Cedevita poprilično loše počela sezonu na svim frontovima, ali pobeda u Beogradu protiv crno-belih preokreće sve. Ljubljančane ove sezone u ABA ligi predvodi Jaka Blažič sa 14 poena u proseku, ali tu je i Džejkob Pulen, kao i novopridošli Jogi Ferel.

"Pobeda protiv Partizana može mnogo toga da vam donese, posebno ekipama iz ABA lige, videlo se i to prošle sezone, tako je i ove. Oni su iz lošeg niza pobedili nas i onda okrenuli sezonu za 180 stepeni, pronašli su hemiju i evo gde su sada. Pobeda protiv Partizana očigledno donosi puno toga", zaključio je Zagorac.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

U Ljubljanu nisu otputovali Rodion Kuruc i Nemanja Dangubić koji sada već duže vreme nisu u sastavu crno-velih, a nema ni Dušana Miletića.

ABA LIGA – 24. KOLO

Subota

Igokea - Studentski centar 83:67

/Stivesn 19 - Kamenjaš 20/

FMP - Borac 90:82

/Simović 23 - Novaković 25/

Nedelja

17.00: (1.70) Cedevita Olimpija (14.5) Partizan (2.30)

19.00: (1.45) Mornar (15.00) Zadar (3.05)

21.00: (1.15) Budućnost (20.00) Cibona (6.00)

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda – Krka

18.00: Split – Mega Mozzart

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanCedevita OlimpijaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara