Riki Rubio pre 14 godina u dresu Barselone (Foto: MN Press)
Riki Rubio pre 14 godina u dresu Barselone (Foto: MN Press)

Riki Rubio se uželeo košarke, vraća se u Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 11:35

Zasad samo za treninge, ali...

Riki Rubio se vraća na parket! Iskusni španski plejmejker koji je letos odlučio da prekine profesionalnu karijeru kako bi se posvetio mentalnom zdravlju konačno je ponovo spreman da uzme loptu u ruke, a to će uraditi u voljenoj Barseloni.

Iako su španski mediji preneli da će potpisati ugovor sa klubom (što još nije isključeno), Rubio će se zasad samo priključiti treninzima ekipe Rođera Grimaua. On je poslao upit klubu o mogućnosti da počne da trenira sa igračima španskog šampiona bez ikakve ugovorne obaveze. Naravno, Barsa mu je izašla u susret i kako je saopšteno, počeće sa radom pred utakmicu protiv Virtusa u Palau Balgurani (sreda, 20.30).

Izabrane vesti

"Došlo je vreme za finalnu fazu mog oporavka. Razmišljao sam o tome nedeljama i nakon što sam dugo radio na telu i umu, osetio sam snažnu želju da vidim kako ću reagovati sa loptom u rukama. Naredni korak mi je bio da upitam Barselonu da li bez ikakvih obaveza i bez remećenja sezonskih planova, postoji mogućnost da treniram sa klubom. Unapred hvala za razumevanju. Želeo bih da zahvalim i svim ljudima koji su mi ukazali poštovanje i pružili podršku tokom ovog procesa i hvala što se poštovali moju privatnost na ovom putu", napisao je Rubio na društvenim mrežama.

Dakle, MVP Mundobasketa iz 2019. godine je napravio prvi korak ka povratku na parket. Želja očigledno postoji, ali jasno je da Rubio neće žuriti s ozbirom da je proveo skoro pola godine bez košarke. Nedavno se rastao i sa Klivlend Kavalirsima i potvrdio da se neće vraćati u NBA, otkupljen mu je i ugovor što znači da o plati ne mora da razmišlja. Vreme će pokazati da li je voljan i spreman da pomogne bivšem klubu u pohodu na evropski pehar već ove sezone.

Rubio je od 2009. do 2011. nastupao za Blaugranu, a onda je proveo 12 godina u NBA. za dve sezone u Barseloni osvojio je osam titula: dve u katalonskoj ligi, dva Superkupa, dva Kupa kralja i po jednu ACB ligu i Evroligu. Tada je delio svlačionicu i teren sa sadašnjim trenerom Grimauom, njegovim pomoćnikom Viktorom Sadom i menadžerom Huanom Karlosom Navarom. Odigrao je 140 utakmica u dresu katalonske ekipe (84 u ACB, 42 u Evroligi) i za kratko vreme ostavio dubok trag, a povrede su ga sprečile da napravio još veće ime i u NBA. U Španiji svakako ima status ljubimca nacije.



tagovi

KK BarselonaRiki Rubio

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara