Du[an Ristić (Foto: Fuenlabrada)
Du[an Ristić (Foto: Fuenlabrada)

Ristić prihvatio ponudu Fuenlabrade

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.07.22. | 13:47

Srpski centar ostaje u Španiji i naredne sezone

Srpski reprezentativac i nekadašnji član Crvene zvezde, Dušan Ristić ostaje u Španiji i naredne sezone. Naime, Fuenlabrada je već izvesno vreme otvoreno isticala da želi da zadrži Ristića u svojim redovima i naredne sezone. Sada je produžetak saradnje i ozvanične. Ugovor je potpisan na jednu sezonu.

Bivši centar Crvene zvezde je imao vrlo dobru debitantsku sezonu u španskoj ligi. Upisao 34 nastupa i prosečno beležio 10 poena uz 4,7 skokova. Za tri nije previše šutirao, ali je uglavnom pogađao (28/33) što je veliki kvalitet u današnjoj košarci i nesumnjivo jedan od razloga zbog kojih je Fuenlabrada htela da ga zadrži. Najbolje partije pružio je u porazu od Andore (21 poen i devet skokova, indeks 30), kao i u trijumfu nad Baskonijom (27 poena i 10 skokova, indeks 29).

Izabrane vesti

Sada se čeka sudbina Jovana Novaka. Još jedan srpski internacionalac u redovima Fuelabrade koji bi mogao da ostane u predgrađu Madrida.

Novak je vrlo dobro dirigovao igrom tima u drugom mandatu (prvi u drugom delu minule sezone). Upisao je 32 nastupa uz prosek od 7,9 poena i 5,9 završnih dodavanja. Poput Ristića bio je bitan faktor za igru Fuenlabrade i zaslužio novi ugovor.



tagovi

FuenlabradaDušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara