Markus Foster i Margiris Normantas (©FIBA Basketball)
Markus Foster i Margiris Normantas (©FIBA Basketball)

Ritas se poigrao sa Peristerijem za prvenac, 15 sekundi ludila u Orhusu

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.22. | 20:59

Nimburk iskontrolisao Bahčešehir

Treće kolo FIBA Lige šampiona donelo je nekoliko zanimljivih okršaja. Ritas je na svom parketu stigao do prvenca u grupnoj fazi pošto je više nego lako dobio Peristeri koji je do večeras bio neporažen i lider Grupe H – 89:64 (25:15, 27:11, 22:25, 15:13).

Litvanski sastav je distao plućima tandema Foster – Fridrikson koji je ubacio gotovo polovinu timskih poena. Tačnije, 42 poena! Foster je dominirao na obe strane i meč završio sa 24 poena, 10 skokova i šest asistencija, dok je Fridrikson dopisao 18 poena, šest uhvaćenih i pet podeljenih lopti. Po 15 poena dodale su domaće snage, Martinas Ehodas i Margiris Normantas.

Izabrane vesti

Ovo je po svim merilima bila utakmica Ritasa. Domaćin je utakmicu otvorio seriju 19:4, a iako je Peristeri na startu druge deonice uspeo da spusti minus na šest razlike (29:23), dalje od toga nije mogao. Ritas je na seriju rivala odgovorio sa 20:2 i tako već do poluvremena rešio svaku dilemu. U nastavku susreta Ritas je samo održavao razliku iznad 20 poena i lako slavio.

U grčkom sastavu 17 poena upisao je Silvan Fransisko, a 13 poena imao je Dimitris Moraitis. Srpski reprezentativac Aleksa Radanov odigrao je 23 i po minuta i imao devet poena (2/7 iz igre, 0/3 za tri), uz dva skoka.

Dok je u Vilnjusu sve bilo rutinski, u Orhusu je viđena prava ludnica spakovana u 15 sekundi! Baken je pred svojom publikom uspeo da se vrati i umalo preživi, ali je Hapoel Aleksandra Džikića bio za nijansu smireniji i slavio rezultatom 72:71 (12:19, 16:16, 21:15, 23:21).

Posle nekoliko neiskorišćenih situacija da verovatno i ranije završi posao, Hapoel je bio kažnjen. Prvo je Deng Adel sa penala doveo Baken na poen minusa (69:70), da bi blokada Rajana Evansa nad Kadinom Karingtonom bila pretvorena ubrzo u njegova dva poena iz teške pozicije. Iz okreta, preko ruke! Na šest sekundi do kraja Baken je bio u dobroj poziciji, ali je usledio hladan tuš. Mareks Mejeris je zakucao na asistenciju Levija Rendolfa, da bi mu Adel dao i poklon slobodno bacanje. Nije ga pogodio, kao ni Skajler Bolvin pokušaj za tri poena za novi preokret.

Mejeris je ubacio 15 poena, uz četiri asistencije i tri skoka, Rendolf i Henkins su ga ispratili sa po 14, dok je Karington imao 11 poena. Kod Bakena 18 poena Dijufa, Adel je ubacio tri manje, uz devet skokova.

Nimburk je kod kuće “uštopovao“ Bahčešehir u završnici koju je uspeo da iskontroliše – 79:76 (13:25, 23:19, 16:15, 27:17). Krenuo je češki klub dosta loše, dopustio i 14 poena zaostatka u ranoj fazi, koju je morao da juri sve do početka završnih deset minuta kada je konačno usledio preokret. Nimburk je odigrao sjajnu odbranu i to krunisao dobrim napadom pa je na kraju uspeo da odbije sve nalete rivala.

*****

Opet možete međusobno da vezujete sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinujete ih sa ostatkom kompletne ponude

*****

Nejt Votson je imao 16 poena, Marek Klasen je dopisao po 11 poena i asistencija, dok je Rapolas Ivanauskas imao 12 poena. Kod Turaka Džamar Smit i Džeri Butsijel skupili su po 17 poena, s tim što je Francuz imao i 14 skokova.


tagovi

FIBA Liga šampionaRitasPeristeriBaken BersHapoel JerusalimNimburkBahčešehirAleksa RadanovAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara