Boban Marjanović (Foto: AFP)
Boban Marjanović (Foto: AFP)

Roketsi otpustili Marjanovića, ali će ga vratiti i častiti sa oko 1.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 17:18

Srpski centar ipak ostaje u Hjustonu

Bilo je svega i svačega u finalnim satima roka za trejdove u NBA. Kevin Durant je napravio zemljotres prelaskom u Finiks, ali razmene su se ređale do poslednjeg trenutka. Hjuston Roketsi su poslali Erika Gordona u Los Anđeles Kliperse, ali kako bi oslobodili prostor za dolazak Džona Vola i Denija Grina u zamenu za njegove usluge, morali su da otpuste Bobana Marjanovića.

Ipak, ne mora srpski centar da brine, pošto će ga Roketsi odmah vratiti u svoje redove. Houston Chronicle prenosi da će Bobi dobiti novi ugovor i da će u čitavom procesu zaraditi dodatnih 1.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Još interesantnija stvar u čitavoj ovoj priči je što će Hjuston najverovatnije otkupiti ugovore Volu i Grinu. Za Vola je to prilično sigurno, dok američki mediji spekulišu da bi i bivši NBA šampion mogao da dobije čiste papire.

To je donekle i očekivano, jer Roketsi tavore na dnu NBA lestvice i nemaju nikakve takmičarske ambicije ove sezone, dok bi iskusni igrači poput 32-godišnjeg Vola i 35-godišnjeg Grina mogli da pomognu ekipama koje se bore za najviši plasman.

Što se tiče Marjanovića, igra svoju osmu sezonu u NBA. U redove tima iz Tojota Arene prešao je minulog leta u trejdu sa Trejom Burkom, Markisom Krisom, Sterlingom Braunom i prava na Vendela Mura, u zamenu za Kristijana Vuda koji se preselio u Dalas.

Bobi je ove sezone upisao 17 nastupa u najjačoj ligi sveta, prosečno provodio nešto više od četiri minuta na parketu i za to vreme beležio 2,8 poena i 1,5 skok.

Iza sebe ima 303 utakmice u NBA, uz prosek od 5,7 poena i 3,7 skokova, a pre Hjustona i Dalasa igrao je i za San Antonio, Detroit, LA Kliperse i Filadelfiju.


tagovi

Boban MarjanovićHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara