Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ron Artest ponovo promenio ime

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 18:16

Sada se zove Meta Sandiford-Artest

Pre ravno devet godina, Ron Artest je dok je još igrao za Los Anđeles Lejkerse, promenio ime u Meta Vorld-Pis (odnosno Meta Svetski-Mir). To je učinio potpuno legalno, mada je čitava priča podigla ogromnu prašinu u javnosti. Ali, da stvar bude još luđa, čuveni košarkaš je danas objavio da je na početku ove nedelje ponovo promenio ime, pa se sada zvanično zove Meta Sandiford-Artest.

On je to objavio u jednoj emisiji na američkoj televiziji, objasnivši da drugi deo dolazi od prezimena njegove žene, Maje Sandiford.

Izabrane vesti

"Kada sam prvi put nastupio u Lejkersima sa prethodnim imenom, rekao sam sebi 'Auh, ovo je najgluplja stvar koju sam ikada uradio.' Stalno sam ulazio sa klupe, a kada bi sa razglasa govorili 'Meta Vorld-Pis', gotovo da nisam želeo ni da ustajem sa klupe. Bilo me je malo sramota. Razmišljao sam da vratim ime u normalu, ali svi su se navikli. Međutim, oženio sam se i rešio sam da ponovo promenim ime, tako da sam sada Meta Sandiford-Artest. Uzeo sam ženino prezime", rekao je košarkaš.

Nije samo prethodna opcija bila u opticaju kada je želeo da prvi put promeni ime. Naime, Ron Artest ističe da je želeo da se preziva "Kvinsbridž", po delu Njujorka ili "Sou Hud". No, njegovo interesovanje za budizam rezultovalo je da se ipak opredeli za Meta Vorld-Pis.

Dodaje Artest da nikada, bar zvanično nije promenio ime u "Panda Frend" (Prijatelj Pandi), nakon što se priključio kineskom košarkaškom karavanu.

"Ljudi su počeli da govore da ću da promenim ime u Panda Frend. Tako da sam išao kako me je plima vukla", zaključuje ovaj igrač.


tagovi

Ron Artest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara